Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Lazar Džamić

Marketing stručnjak

Trenutno radi u Velikoj Britaniji kao jedan od ključnih stratega u okviru Google ZOO-a, tima posvećenog digitalnim strategijama koji je osnovala jedna od najvećih svetskih kompanija.

Uz pomoć njegove ekspertize svoje digitalne strategije razvijale su kompanije kao što su Glenfiddich, Waitrose, Gap, Diesel, Canon, BMW, British Telecom i mnoge druge. U poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa većinom vodećih svetskih i britanskih brendova, na projektima koji su obuhvatali brojne aspekte afirmacije brendova u digitalnom domenu - od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i ECRM (electronic customer relationship management) strategija. Lazar takođe veliki deo svog vremena provodi pišući i držeći predavanja na teme iz domena digitalnog marketinga.

 

Pre petnaestak godina, naoružan teorijskim znanjem iz oblasti digitalnog marketinga Lazar Džamić je prešao iz Beograda u London gde je dobio priliku da znanje primeni u praksi kao jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji. Zaposlio se u agenciji EHS Brann 2000. godine kao njihov prvi digitalni strateg, gdje je bio ključna osoba za digitalnu integraciju i edukaciju unutar agencije i na svim važnijim projektima za klijente. 2004. godine se pridružio digitalnoj agenciji Underwired kao direktor planiranja. Posle višegodišnjeg rada u agencijama i sa mnogo važnih klijenata u svom portfoliju, početkom prošle godine dobio je poziv da pređe u Google, gde od tada radi kao direktor za brend strategije, u okviru specijalnog tima Google ZOO koji je lociran u Londonu.