Programs

Radionica
25 Mar 2017
Poslednju radionicu u okviru ovogodišnjeg ciklusa NELT Edukativnog programa održaće istaknuti nemački umetnik Niklas Roy.
Radionica
04 Mar 2017
U okviru drugog ciklusa NELT Edukativnog programa realizovana je, osma po redu, radionica pod nazivom Građanska aktivacija i javno dobro.
Radionica
20 Jan 2017
Tomislav Medak će održati praktičnu radionicu pod nazivom ‘Moja javna elektronička biblioteka'.
Radionica
25 Nov 2016
Krajem novembra, za polaznike Nelt edukativnog programa, organizovan je niz studijskih poseta, prezentacija i radionice iz domena "praktičnih kreativnih veština".
Radionica
21 Nov 2016
Za polaznike Nelt edukativnog programa organizovana je grupna poseta kompaniji Nelt.
Radionica
09 Nov 2016
Founder Institute u saradnji sa Novom Iskrom najavljuje Creative Thinking radionicu - Be Brave And Go For Impossible!
Radionica
27 Jun 2016
Tokom juna realizovana je treća po redu radionica za polaznike Nelt edukativnog programa. Radionicu pod nazivom Umetnost zvuka kao umetničko-naučna praksa vodila je Branislava Stefanović, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
Radionica
17 Jun 2016
U toku juna realizovana je druga po redu radionica za polaznike Nelt edukativnog programa. Radionicu pod nazivom IDEJA-LOGIJA ili Šta se sve krije iza dobrog projekta vodile su Nana Radenković (Nova Iskra) i Milica Pekić (G12HUB).
Radionica
06 May 2016
U okviru Nelt edukativnog programa realizovana je prva u nizu radionica - Čitanje Beogradskog prostor vremena. Radionica je imala za cilj da izaziva čula i percepciju učesnika kroz niz vežbi i igara inspirisanih različitim fenomenima iz istorije, teatra, kulture i nauke.
Radionica
27 Feb 2016
Svi zainteresovani dizajneri, 3d artisti i programeri mogu da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom Prune Games iz Beograda otvorene su prijave za dve radionice do 24. februara
Radionica
18 Oct 2015
Nova Iskra po prvi put u saradnji sa platformom KidsPatch organizuje radionice za decu. Kroz specijalni program deca će imati priliku da prođu kroz proces dizajn promišljanja (design thinking) i upoznaju se sa struktuiranim pristupom za stvaranje i razvijanje ideja.
Radionica
10 Oct 2015
U saradnji sa kompanijom Polyhedra, koja se bavi distribucijom i edukacijom u domenu digitalne fabrikacije, organizuje jednodnevnu radionicu 3D štampe namenjenu dizajnerima i arhitektama, koju će voditi Danko Radulović, beogradski industrijski dizajner specijalizovan u ovoj oblasti
Radionica
28 May 2015
Poslednji modul u ovom programskom serijalu, biče organizovana radionica pozivnog karaktera, koja je namenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, kao i izabranim stakeholderima iz državne uprave, a koji su aktivni u i relevantni za polje zelene ekonomije.
Radionica
14 Apr 2015
Tokom predstojećeg, četvrtog izdanja Resonate festivala, koji je održan na različitim lokacijama u Beogradu, Nova Iskra je imala čast da ugosti umetnike i istraživače sa fokusom na poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi.
Radionica
15 Nov 2014
Radionica Kod i svetlo će tokom jednog dana istraživati kako se može programirati svetlo korišćenjem senzora, smartfona ili tableta. Za učešće u radionici neophodno je prijaviti se najkasnije do 13. novembra u 18h.
Radionica
05 Jun 2014
Poslovna konsultantkinja i predsednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih konsultanata Srbije, održaće radionicu naslovljenu “Od ideje do poslovne prilike” - obuku namenjenu profesionalcima i preduzetnicima aktivnim u domenu kreativnih industrija, društvenog preduzetništva i srodnih oblasti.
Radionica
18 May 2014
Drugi po redu beogradski Behance Reviews biće održan u u Novoj Iskri. Ulaz je otvoren za posetioce koji se registruju.
Radionica
05 Apr 2014
U saradnji sa profesorom Beogradske politehnike Markom Stanojevićem, Nova Iskra organizuje radionicu iz domena strateškog dizajna. Prijavite se najkasnije do petka, 4. aprila u 12h.
Radionica
22 Mar 2014
Ivan Kucina održaće celodnevnu radionicu posvećenu dizajnu društvenih igara u Novoj Iskri. Za učešće se možete prijaviti do 21. marta.
Radionica
08 Mar 2014
U ovoj kategoriji, fokus je na inovativnim rešenjima za “pametnu hranu” i njenu pametniju proizvodnju, ali i na pitanju kako umanjiti veliku količinu prehrambenog otpada na planeti.
Radionica
08 Mar 2014
Kako možemo dizajnirati kuće koji osiguravaju visoki kvalitet života ali umanjuju nepovoljni uticaj na životnu sredinu? U ovoj kategoriji očekuju se ideje koje se bave pametnijim kućama i načinom života.
Radionica
07 Mar 2014
U okviru ove teme promišljaju se rešenja za pametnije kretanje ljudi i robe u okviru gradova, ali i lakši transport iz gradova, i ka njima. To može obuhvatiti nove vrste vozila, elektrifikaciju i napuštanje fosilnih goriva, kao i bolje korišćenje postojećih resursa.
Radionica
13 Feb 2014
Dvosatna praktična obuka iz korišćenja modelarskih alata, u saradnji sa kompanijom Bosch i njihovim DREMEL programom. Radionica je namenjena dizajnerima, arhitektama i drugim kreativcima, a prijavljivanje je obavezno.
Radionica
16 Nov 2013
Jednodnevni kurs fotografije i videa na kojem se svako može upoznati sa osobinama i načinom upotrebe Canon fotoaparata i kamkordera.
Radionica
29 Jun 2013
Samir Alj Failt, švedski dizajner, će tokom svog boravka pored predavanja održati i dvodnevnu radionicu koja će biti posvećena novom, inovativnom promišljanju koncepta Beogradskog suvenira.
Radionica
30 May 2013
U okviru novog izdanja Mikser Festivala, biće organizovana radionica posvećena veštinama komunikacije koju će upriličiti Dušan Vulović zajedno sa timom Nove Iskre.
Radionica
16 Mar 2013
Nova Iskra će ugostiti profesore i učenike beogradskih srednjih škola koji učestvuju u programu INTERNEST, projektu izdavačke kuće Clio.
Radionica
15 Feb 2013
Prvi edukativni program Nove Iskre namenjen članovima Designers Lab i Creative Hub je posvećen obuci za korišćenje alata iz programa Dremel i Bosch Power Tools.
Radionica
30 May 2012
Edukativni program NOVE ISKRE na ovogodišnjem Mikser festivalu će započeti radionicom Vidljive veze i modularnost, koju vodi specijalni gost, Mia Cullin, dizajnerka iz Stokholma.
Radionica
12 May 2012
Dizajn inkubator Nova Iskra i Ambasada Kraljevine Holandije predstavljaju OPEN DESIGN NOW!