Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Dizajn kao deo igre

Predavanje kompanije Nordeus, višestruko nagrađivane srpske kompanije koja se bavi razvojem online igara

28 May

Datum

Četvrtak, 28. maj

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Nova Iskra ima zadovoljstvo da u okviru svog redovnog edukativnog programa predstavi predavanje kompanije Nordeus, visestruko nagrađivane srpske kompanije koja se bavi razvojem online igara, i stoji iza prve cross-platform igre na svetu i najuspešnije fudbal-menadžer igre za mobilne uređaje svih vremena. Predavanje će održati dva člana Nordeus tima iz Beograda – Nikola Damjanov Vladimir Janković.

Predavači će nam iz ugla game artista u Nordeusu približiti specifičnosti dizajna u industriji mobilnih igara, kao i  nove tehnologije koje pomeraju granice, dok istovremeno omogućuju umetnicima da se stalno poigravaju sa svojim idejama i šire mogućnosti, kao i koliko (ni)je teško dizajnirati igru od prototipa do visoko-ispoliranog proizvoda koju koriste milioni ljudi širom sveta.

Nordeus je višestruko nagrađivana kompanija koja je kreirala igru Top Eleven, prvu cross-platform igru na svetu i najuspešniju fudbal-menadžer igru za mobilne uređaje svih vremena. Sa sedištem u Beogradu i kancelarijama širom sveta – u Londonu, Dablinu, Skoplju i San Francisku – Nordeus je od tri osnivača 2010. godine porastao u snažnog lidera u oblasti mobile gaming-a sa oko 160 zaposlenih. Sve zaposlene vezuje ista strast, a to je da kroz timski rad kreiraju igre koje će biti zabavne kako za igranje tako i za stvaranje, povezati i svet i trajati godinama.

Predavači

Vladimir Janković

UI, IX dizajner

Radi kao game artist u Nordeusu i deo njegovih svakodnevnih obaveza je rešavanje različitih kreativnih problema i zadataka. U fokusu mu je stvaranje UI dizajna za igre, ali povremeno voli da se meša i u razvoj koncepata, pravljenje postera ili da crta po zidovima kancelarija. S obzirom da ga najviše interesuju kreativne oblasti kao sto su ilustracija, animacija i foto-manipulacija, trudi se da ih kombinuje kako bi stvorio nešto što će privući pogled posmatrača.

Nikola Damjanov

Nikola Damjanov 

Umetnik

Radio kao nezavisni 3D umetnik, šetajući se kroz 3D modele, animacije, vizuelne efekte, muzičke spotove, arhitektonsku vizuelizaciju, grafički dizajn, fotografiju i interaktivne instalacije.

Danas, Nikola je Senior 3D umetnik sa više od 10 godina raznovrsnog iskustva, a poslednjih 6 godina radi u Nordeusu. Nikola već godinama aktivno unapređuje svoje umetničke veštine, istražuje nove alate i veoma rano ih prihvata. Razvio se kroz rad u Nordeusu, i trenutno usmerava svoju strast, fokus i širok spektar veština kao VFX umetnik na igri Spellsouls: Duel of Legends. Nikola neguje širu viziju Nordeusa i trudi se da pomogne u njenom profilisanju, te se bavi i zapošljavanjem novih ljudi, intervjuima, mentorstvom i sveukupnim održavanjem kulture kompanije.