Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Timska kultura

Ova radionica će predstaviti specifične metode za kreiranje i vođenje funkcionalnog multidisciplinarnog tima koji će na najbolji način podržati vašu ideju, ili aktivnosti, proizvode i strategije vaše kompanije.

2 Feb

Datum početka

2/02/2018

Lokacija

Nova Iskra

3 Feb

Datum završetka

3/02/2018

Predavač

Nana Radenković

Trajanje

2 dana

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

Petak, 02. februar (18 - 20 h) i subota 03. februar (od 10 do 14 h)

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Studije pokazuju da timovi imaju bolje predispozicije za inovaciju, brže i lakše uočavaju greške i probleme i pronalaze bolja rešenja za izazove, dajući predloge za unapređenja. U isto vreme, iskustvo nam pokazuje da rad u timu može biti frustrirajući, naporan i neefikasan. Ova radionica će otkriti moguće razloge za to i ponuditi praktična rješenja i predloge kako kreirati i održavati dobru timsku dinamiku, što je vrlo važno ne samo za vas, već i za vaše saradnike.

Kroz niz praktičnih primera, ova sesija će otkriti koje specifične veštine ćete možda morati da unapredite kako biste postali produktivni deo uspešnog tima. Istovremeno će predstaviti korisne alate za planiranje, organizovanje i vođenje procesa koji uključuje grupu ljudi koji su u zajedničkoj potrazi za stvaranjem pozitivne vrednosti, dobrog projekta ili funkcionalne usluge.

U prvom delu radionice, fokus će biti stavljen na postojeću praksu i uobičajene rutine tokom komunikacije na poslu, kao i na uobičajene greške koje svi svesno ili nesvesno pravimo kada sarađujemo sa drugima. Biće predstavljene i neke od teorija i mogućih razloga zbog kojih često nismo dovoljno produktivni, ili nam je problem da uspešno sarađujemo sa drugima.

Drugi deo radionice će se fokusirati na praktične alate koji će nam pomoći da lakše upravljamo procesima, ljudima, vremenom i resursima u svakodnevnim ili projektnim poslovima. Kroz nekoliko praktičnih vežbi, učesnici će imati priliku da shvate vrednost svakog člana tima, kao i da bolje razumeju svoju ulogu u bilo kom timu.

Učešće u radionici je besplatno, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem online formulara na adresi http://bit.ly/2naKMtR. Rok za prijave je  utorak, 30. januar u ponoć. Radionica će početi u petak 2. februara (18 – 20 h), a nastaviti i završiti se u subotu 3. februara (10 – 14 h).

Ova radionica će predstaviti specifične metode za kreiranje i vođenje funkcionalnog multidisciplinarnog tima koji će na najbolji način podržati vašu ideju, ili aktivnosti, proizvode i strategije vaše kompanije.

Kome je namenjeno?

Ova radionica će biti korisna za bilo koje profesionalce koji rade ili planiraju da rade unutar timova, posebno onih koji okupljaju različite profesionalne profile. Istovremeno, ona može pomoći ljudima koji rade u nevladinom sektoru, kao i malim i srednjim preduzećima koja stvaraju sopstveni startup. Ova radionica takođe može biti korisna i za ljude koji pripadaju neformalnim grupama i kolektivima.

Šta dobijam?

Ova radionica će vam pokazati da su ponekad male stvari i odluke dovoljne da se vaši radni dani pretvore u prijatno iskustvo, kroz praktične predloge kako da se suočite sa konfliktnim situacijama u timu ili da bolje razumete stvarne razloge koji stoje iza određenih reakcija ili postupaka kolega. Krajnji cilj je da vaš rad bude što produktivniji i efektivniji, a razumevanje među članovima tima podignuto na viši nivo.

Predavač

Nana Radenkovic

Nana Radenković

Suosnivačica Nove Iskre, menadžerka edukacije

Dizajnira i sprovodi mentorske programe, obuke i radionice za mlade, profesionalce, organizacije i kompanije zainteresovane za transformaciju svog poslovanja, kao i za poboljšanje ukupnog iskustva saradnje i inoviranja. Magistrirala je Menadžment u kulturi, interkulturalizam i medijaciju na Balkanu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, sa velikim iskustvom rada u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Članica je Savetodavnog odbora Kreativnog mentorstva, a trenutno podržava brojne startapove i timove kroz unapređenje njihovih veština saradnje i timske kulture u programima kao što su: Raising Starts, Smart Start, D inkubator, Ninja Accelerator, Playing Narratives, Upgrade, Serbia Innovates, Preduzmi ideju i slično. Bila je profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije i mentorka u Nelt edukativnom programu.

Koordinator programa

Nana Radenkovic

Nana Radenković

nana@novaiskra.com

00 381 (0) 11 4051 897