Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

“Biljarnica” online

Ekonaut pokreće novi ciklus “Biljarnice” ovog decembra!

14 Dec

Datum početka

14/12/2022

Lokacija

ONLINE

15 Mar

Datum završetka

15/03/2023

Trajanje

13 nedelja

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

26.000 RSD*

Silabus
Rok za prijave je 7. decembar u ponoć!

O čemu se radi?

Ukoliko želite da upoznate tajne lekovitog bilja, saznate kako i kada se biljke beru i suše, kako se upotrebljavaju i kombinuju, kako da ih prepoznate u prirodi i od njih napravite preparate kod kuće, “Biljarnica” online je program za vas!

Prijavite se na linku do 7. decembra!

Šta dobijam?

Tokom tromesečnog online kursa (14 x 2h)  Momčilo Antonijević, novinar i narodni travar, će vas voditi kroz magčini svet moćnih biljaka. Polazinici će od imati priliku da upoznaju lekovite biljke, da nauče da ih razlikuju od sličnih vrsta i da savladaju tehnike branja i sušenja bilja iz udobnost svog doma u dinaimci koja im odgovara. 

U Biljarnici ćete naučiti:

 • Šta su lekovite biljke, kojim mehanizmom deluju na naše zdravlje i koje su osnovne grupe aktivnih sastojaka lekovitih biljaka
 • Kako se i od kojih biljaka prave infuzi, dekokti, tinkture, uljani macerati i melemi
 • Biljne mešavine – kako se prave, koliko dugo se uzimaju
 • Kontraindikacije i bezbednost upotrebe lekovitih biljaka, otrovne biljke
 • Kako se gaje lekovite biljke u gradskim i ruralnim uslovima i kako gajenje biljaka pretvoriti u biznis? Lekovite biljke u poljoprivredi (prirodna đubriva i insekticidi)
 • Lekovite biljke za decu
 • Osnove aromaterapije – šta su etarska ulja, kako deluju i kako se pravilno upotrebljavaju?
 • Lekovite i samonikle biljke u kuhinji
 • Kako biljke izgledaju u prirodni i kako se beru i suše

Kako ću učiti?

Program počinje 14. decembra i traje do 15. marta, tokom ovog perioda svi polaznici i polaznice će na nedeljnom nivou dobijati privatni youtube link za po jedan od 14 časova kursa. Linkovi će biti aktivirani sredom i poslati na vašu mejl adresu. Svi polaznici mogu da postavljaju pitanja u posebnoj viber grupi koja će biti napravljena isključivo u ovu svrhu ili direktno putem mejla. 

Na kraju programa “Biljarnica” online, za sve koji su u mogućnosti da fizički prisustvuju, organizujemo upoznavanje i druženje polaznika sa Momčilom Antonijevićem u Beogradu, a tom priliko ćete moći da postavljate pitanja i probate jela sa divljim, lekovitim i mirisnim biljkama.

*Za prijave i plaćanje do 1. decembra, cena kursa je 26.000 RSD, dok će u periodu od 1. do 7. decembra ona iznositi 28.000 RSD.

Napomene: 

 • Svaka prijava podrazumeva da se konkuriše na jedno mesto u programu, isključivo u svoje ime.
 • Ako vam uslovi pohađanje programa odgovaraju u odgovoru na mejl u kome su vam uslovi poslati odgovarate organizatorima da pristajete na uslove kako bi ostao pisani trag.
 • Po dobijanju pisanog pristanka svi prijavljeni dobijaju odgovor od organizatora sa potrebnim detaljima izvršavanja uplate 
 • Uplata prve rate se obavlja najkasnije do 10. decembra 2022, a druge do 1. februara  2023.

 

Program organizuju Snaga Bilja, Ekonaut i Nova Iskra.

Predavač

Momcilo Antonijevic

Momčilo Antonijević

Novinar

Novinar, urednik, kulturolog, narodni travar i gerila baštovan, rođen je u Užicu 1980. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2004, a četiri godine kasnije i magistrirao na istom fakultetu na katedri za Teoriju kulture. Piše i izveštava o lekovitim biljkama za Blic i RTS. Autor je bloga i youtube kanala Snaga bilja. Biljke sakuplja od 13. godine. Kuva od 19. Ozbiljno putuje od 21, a 2018. objavio je zbirku putopisa Kako sam postao putnik i prestao da budem turista. Svoju ljubav prema biljkama, kuvanju i pisanju objedinio je u zbirci recepata od divljeg, lekovitog i samoniklog bilja Divlji kuvar. Živi, radi i sadi u Beogradu.

Koordinator programa

Miljan Peljević

miljan@novaiskra.com

+381 (11) 4051 889