Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

EXCITE 2.0

Ukoliko ste mladi preduzetnik iz Srbije aktivan u domenu kulturnih i kreativnih industrija, Nova Iskra pruža novu mogućnost za profesionalne boravke u kompanijama iz sedam evropskih zemalja, kroz program Erasmus for Young Entrepreneurs.

28 May

Datum početka

28/05/2018

Lokacija

/

31 Dec

Datum završetka

31/12/2019

Predavač

/

Trajanje

2 godine

Jezik programa

Engleski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Nova Iskra najavljuje svoje učešće u projektu Excite 2.0, programu međunarodne razmene za studijske boravke širom Evrope. Razmene se realizuju putem programa Evropske Unije Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE), i pružiće šansu za 9 preduzetnika iz Srbije da realizuju studijske boravke i razmene iskustva sa kompanijama i preduzetnicima iz Švedske, Nemačke, Španije, Slovenije, Austrije, Holandije i Slovačke, kao i za 9 sprskih kompanija da ugoste preduzetnike iz ovih zemalja.

Od 2009. godine kada je otvoren program, mobilnost preduzetnika je značajno povećana, što ostavlja pozitivan uticaj na evropsku ekonomiju. Istraživanja pokazauju da program razvija preduzetničke sposobnosti učesnika, kao i kompetencije koje su od velike važnosti za njihove novo-uspostavljene biznise.

Kome je namenjeno?

Ukoliko ste mladi preduzetnik iz Srbije aktivan u domenu kulturnih i kreativnih industrija, Nova Iskra pruža novu mogućnost za profesionalne boravke u kompanijama iz sedam evropskih zemalja, kroz program Erasmus for Young Entrepreneurs program.

Šta dobijam?

Fokus programa EXCITE 2.0 je posebno na domen kulturnih i kreativnih industrija (CCI), sa ciljem razmene znanja i novih preduzetničkih ideja i inovacija, kao i otvaranje šansi na evropskim tržištima čime se omogućavaju internacionalizacija i razvoj poslovanja u ovim sektorima. Partneri koji su bazirani u pomenutim zemljama obezbeđivaće mesečne stipendije za boravak preduzetnika koji žele da posete drugu evropsku zemlju kako bi učili od iskusnih preduzetnika koji su tamo bazirani.

Kako ću učiti?

Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) je međunarodna razmena koja novim, ambicioznim preduzetnicima (New Entrepreneurs – NE) pruža šansu da uče od iskusnih preduzetnika (Host Entrepreneurs – HE) koji vode mikro i mala preduzeća u partnerskim zemljama. Razmena iskustva se odvija tokom studijskog boravka sa iskusnim preduzetnicima, koji novima pomažu da razviju nove veštine potrebne da bi se vodila mala firma. Domaćini imaju priliku da dobiju novu perspektivu svog posla, kao i priliku za saradnju sa inostranim partnerima i uče o novim tržištima. Boravak novih preduzetnika je delimično finansiran od strane Evropske Unije.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897