Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

NELT Edukativni program 2016

Kompanija NELT objavila je konkurs za učešće u drugom ciklusu jednogodišnjeg edukativnog programa namenjenom studentima, koji će biti realizovan u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB.

5 May

Datum početka

5/05/2016

Lokacija

Razne lokacije

25 Mar

Datum završetka

25/03/2017

Predavač

/

Trajanje

10 meseci

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

U okviru ovogodišnjeg programa, 20 izabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da uče od istaknutih predavača iz Srbije, regiona i Evrope, ekspertima iz različitih oblasti – od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija.

Program se realizuje kroz saradnju sa sedam fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta umetnosti (Elektrotehničkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta primenjenih umetnosti).

Cilj je da učesnici kroz timski rad steknu praktične veštine iz domena dizajna i novih medija, kao i da se inspirišu i osnaže u težnjama da svoje ideje pretvore u realne projekte, čiji dalji razvoj kompanija NELT može potencijalno podržati. U tom smislu, učesnicima će biti na raspolaganju redovne mentorske konsultacije sa predavačima iz programa i predstavnicima NELT-a.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu Milica Pekić(Galerija 12 HUB), Branislava Stefanović (Fakultet Dramskih umetnosti), Nana RadenkovićRelja Bobić (Nova Iskra) i Marko Milanković (NELT), zajedno sa jednim od učesnika prošlogodišnjeg programa. 21. aprila će biti objavljena lista od najviše 20 kandidata koji će biti polaznici novog ciklusa NELT edukativnog programa u 2016. godini. Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika 27. aprila, i prvom radionicom sa dramaturškinjom Katarinom Pejović (Bacači sjenki) početkom maja.

Nakon završenog ciklusa radionica i predavanja koji će trajati do marta 2017. godine, biće upriličena završna prezentacija programa i radova polaznika kojima će biti dodeljene diplome kao svedočanstvo o uspešno završenom NELT edukativnom programu u 2016. godini. Polaznicima koji tokom programa razviju najkvalitetnije projektne ideje u formi razvijenog projektnog predloga i jasnog plana za implementaciju biće omogućena podrška za pokretanje projekta.

Nelt Co vodeća je kompanija u Srbiji na polju distribucije robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i marketinga. Nelt Co deo je organizacionog sistema Nelt Grupa koji povezuje 12 kompanija na tržištima Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i u državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa oko 3.800 zaposlenih. Neltov program društvene odgovornosti je usmeren ka mladim, talentovanim ljudima čiji su kreativan duh, pozitivan stav i želja za usavršavanjem u vezi sa osnovnim vrednostima kompanije. Organizovanjem specijalizovanih programa za talentovane đake, učenike i studente pomaže se onima koji će u budućnosti biti nosioci napretka.

www.nelt.rs
www.g12hub.com

U okviru drugog ciklusa NEP-a, 20 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Kome je namenjeno?

Mogu se prijaviti studenti svih privatnih ili državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina.

Šta dobijam?

Svi učesnici će tokom programa kroz učenje, rad i razmenu iskustva sa istaknutim predavačima (umetnicima, teoretičarima, naučnicima, poslovnim ekspertima…) iz Srbije i regiona unaprediti svoje znanje i imati podršku mentora iz redova predavača i predstavnika NELT-a da neke od svojih ideja pretoče u konkretne projekte sa perspektivom realizacije.

Kako ću učiti?

NELT edukativni program je inicijativa bazirana na uverenju da važan segment u obrazovanju mladih predstavlja upoznavanje i rad sa isktaknutim profesionalcima različitih profila, timski rad i direktno iskustvo intersektorske saradnje i mentorskog rada.

Koordinator programa

Nana Radenkovic

Nana Radenković

nana@novaiskra.com

00 381 (0) 11 4051 897