Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
17 April 2018

Odabrani učesnici Design Food Hub-a Nova Iskra

Na konkurs Design Food Hub koji je Nova Iskra raspisala za učešće u programu za unapređenje kvaliteta i dizajna prehrambenih proizvoda, u okviru USAID Projekta za konkurentnu privredu Dizajn hab za premijum hranu, pristiglo je 30 prijava zainteresovaih mikro, malih, srednjih i porodičnih preduzeća, kao i zadruga iz domena prehrambene industrije koje se bave preradom voća i povrća.

Nakon razgovora koji su obavljeni sa prijavljenima koji su prošli inicijalni krug selekcije, kreirana je lista finalnih učesnika u okviru Design Food Hub-a Nova Iskre:

  • Nut Enough, kompanija koja proizvodi prirodne slatke kremove od koštunjavog voća koristeći tradicionalnu metodu finog mlevenja kamenom.
  • Udruženje voćara i vinogradara Zlatno Brdo iz Smedereva, koje se bavi proizvodnjom suvog voća i povrća.
  • Fatalni začini, organizacija koja se bavi uzgojem i preradom čili paprika i paradajza iz sela Vukićevica.

 

U okviru programa koji će biti specijalno prilagođen potrebama ovih preduzeća, Nova Iskra će pružiti stručnu pomoć i podršku kako bi ove male firme ostvarile svoj puni potencijal, i sa svojim proizvodima postale konkurentne na kompetitivnom tržištu premijum prehrambenih proizvoda.

USAID Projekat za konkurentnu privredu pokrenuo je novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti. Cilj ovog programa je da privuče domaće i strane potrošače i dovede do veće prodaje i izvoza.