Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Održivi koncepti za život i rad

Program “ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD” ima za cilj da stvori poseban prostor za eksperimentisanje, razmišljanje i primenu ideja vezanih za održivi razvoj i zelenu ekonomiju.

6 Oct

Datum početka

6/10/2016

Lokacija

Nova Iskra

15 Nov

Datum završetka

15/11/2016

Predavač

/

Trajanje

Mesec dana

Jezik programa

Srpski i engleski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

NOVA ISKRA i IKEA udružuju snage kako bi omogućile uvid u primere dobre prakse, ali i podstakle inicijative koje osvešćuju socijalnu i ekološku odgovornost prilikom kreiranja sopstvenog biznisa. Program “ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD” ima za cilj da stvori poseban prostor za eksperimentisanje, razmišljanje i primenu ideja vezanih za održivi razvoj i zelenu ekonomiju.

Program će se realizovati kroz seriju predavanja i prezentacija od strane raznih međunarodnih i regionalnih stručnjaka kao što su: Irena Dobosz (Menadžer održivosti i komunikacija, IKEA jugoistočna Evropa), Kristina Jazinka Nikolić(Marketing direktor, Strawberry energy), Aleksandra Vladisavljević, (Konsultantkinja za razvoj preduzetništva, Bizz.doo), Sabina Kerić (jedna od osnivača Beogradskog festivala cveća), Tijana Mirković (Direktorka za interne komunikacije, IKEA jugoistočna Evropa) i Dragana Tomić Pilipović (Osnivač Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP iz Vrmdže).

IKEA je kompanija koja se bavi proizvodima za opremanje doma. Osnovao ju je 1943. godine Ingvar Kamprad u Švedskoj. 2015, kompanija IKEA imala je 375 robnih kuća i poslovne operacije u 47 zemalja širom sveta.  IKEA jugoistočna Evropa osnovana je 2008., i pokriva Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju a od 2010. godine i Rumuniju. Kompanija IKEA u ovom regionu trenutno ima dve robne kuće: u Bukureštu i Zagrebu, a tri nove robne kuće su u planu za skoro otvaranje: u Beogradu, Ljubljani i druga robna kuća u Bukureštu.

Program će podsticati razmenu znanja i dinamičniju interakciju između stručnjaka, aktivista i drugih aktera koji razvijaju, ali i primenjuju održive koncepte kada je u pitanju odgovoran odnos prema očuvanju energije, korišćenju prirodnih resursa, proizvodnji hrane i upravljanja otpadom, sa posebnim osvrtom na one koji mogu da poboljšaju život i rad u urbanim i ruralnim sredinama.

Koordinator programa

Nana Radenkovic

Nana Radenković

nana@novaiskra.com

00 381 (0) 11 4051 897