Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
6 Novembar 2018

Počeo četvrti ciklus Nelt edukativnog programa

U utorak 06. novembra, sa prvim susretom polaznika i neformalnim druženjem grupe otpočeo je, četvrti po redu Nelt edukativni program, koji se ove godine realizuje pod sloganom Druga strana znanja.

Žiri Nelt edukativnog programa, u sastavu: Marko Milanković (Nelt), Milica Pekić (G12Hub), Nana Radenković (Nova Iskra), Luna Stevanović i Bojan Ćirović (učesnici NEP3), nije imao nimalo lak zadatak u odabiru učesnika četvrte generacije. Ove godine pristiglo je jako veliki broj prijava, sa preko 20 različitih fakulteta od veoma motivisanih i inspirisanih studenata različitih profila i interesovanja.

Ipak, nakon serije razgovora sa zainteresovanima, žiri je kreirao multidisciplinarnu grupu koja će činiti četvrtu generaciju NEP.

Ovogodišnji NEP je okupio ukupno 27 učesnika, sa 11 različitih fakulteta i kompanije Nelt.

Sa Arhitektonskog fakulteta: Ivona Petrov, Boban Živanović, Andrija Vujović, Ksenija Tajsić, Sonja Trajković i Una Korica, sa Akademije umetnosti u Novom Sadu Milica Jokić, sa Beogradske politehnike: Artinjan Artinović i Sanja Grbić, sa Ekonomskog fakulteta Milan Protić, sa Fakulteta dramskih umetnosti: Tijana Milenković, Jana Vuković, Hristina Mitić i Katarina Živković, sa Fakulteta likovnih umetnosti: Tijana Petrović i Milica Bilanović, sa Fakulteta organozacionih nauka Srećko Gutić, sa Fakulteta za medije i komunikacije: Bora Aleksić i Milica Marković, sa Filozofskog fakulteta: Miloš Todorović, Kristina Armuš i Maša Čanak, sa Poljoprivrednog fakulteta Natalija Ostojić, i sa Računarskog fakulteta: Danilo Baković i Vukašin Jekić. Iz NELT kompanije ovogodišnje učesnice programa su Milica Pavlović i Marija Đorđević.

Nelt edukativni program je jednogodišnji interdisciplinarni eksperimentalni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen na principima saradnje, timskog rada, dijaloga, razmene, otvorenosti i povezivanja različitih znanja, veština i kapaciteta.

Program je baziran na fluidnoj i dinamičnoj strukturi, mentorskom radu, direktnim susretima polaznika i renomiranih stvaralaca, praktičnim vežbama, slobodnoj diskusiji i otvorenom dijalogu o širokom spektru tema (od ekologije, umetnosti i aktivizma do razvoja komunikacionih tehnologija, IT sektora i korporativnog menadžmenta).