Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

NEP3 Ekskurzija: Muzej Macura & Zenit4

Za polaznike Nelt edukativnog programa organizovana je grupna poseta jedinstvenim prostorima koji se nalaze u Novim i Starim Banovcima.

23 Jun

Datum

Subota, 23. jun

Predavač

/

Vreme

11-18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Muzej Macura 

Ulaz

Zatvoreni događaj

O radionici

Nadomak Beograda, u Novim i Starim Banovcima nalaze se Muzej Macura i Magacin Macura gde je predstavljena kolekcija njihovog osnivača Vladimira Macure.

Kolekcija koja je i dalje u nastajanju, priblžava posetiocima između ostalog, umetničku praksu zenitizma, yugo-dade, srednjoevropske avangarde, ruskog i poljskog konstruktivizma, beogradskog nadrealizma, Gorgone, bečkog akcionizma…

Pored toga u ovim prostorima, organizuju se radionice i performansi lokalnih, regionalnih i medjunarodnih umetnika, aktivnih u domenu savremene vizuelne umetnosti.

Pored posete izložbi i prisustva performansima internacionalnih umetnika kao što su Boris Hoppek i Jon Tsoi učesnici su imali prilike da učestvuju u interaktivnoj radionici posvećenoj temi Fundraising i različitim oblicima prikupljanja sredstava za projektne ideje i razvoj preduzetničkih strategija.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!