Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

O nama

Nova Iskra povezuje kreativne industrije, tehnologiju i ljude
Nova Iskra je prvi kreativni hab na Balkanu, nastao sa idejom da poveže kreativne industrije, tehnologiju i ljude - kako bi omogućio razvoj kritičkog mišljenja, kreiranje i artikulaciju kvalitetnih ideja, novih modela organizovanja i razvoja inovativnih biznisa koji su spremni za budućnost, a razumeju sve izazove i brze promene sa kojima nas suočava sadašnjost.
Nova Iskra kreira prostore, pokreće saradnje i dizajnira obrazovanje koje je namenjeno kreativcima, inovatorima, preduzetnicima, istraživačima, aktivistima, studentima, profesionalcima, organizacijama i kompanijama koje žele da preuzmu aktivnu i odgovornu ulogu u oblikovanju načina na koji ćemo učiti, raditi i živeti u budućnosti.
Nova Iskra oblikuje budućnost zajedno sa vama
Nova Iskra dizajnira obrazovanje za profesije budućnosti
Edukativni programi Nove Iskre kreiraju prilike za raznolike forme učenja i razmene znanja. To postižemo kroz mentorske programe, predavanja, webinare, intenzivne kurseve, studijske programe, kreativne kampove, radionice i multidisciplinarne radne grupe, sa ciljem da polaznicima omogućimo unapređenje profesionalnih veština koje su im neophodne ukoliko žele da budu konkurentni na izrazito fluidnom tržištu rada, ali i da postanu osnaženi pojedinci spremni da preuzmu aktivnu ulogu u okviru vrlo promenjivih ekonomskih, društvenih i ekoloških okolnosti, ne samo na lokalnom već i na globalnom nivou.
Nova Iskra je posvećena osnaživanju pojedinaca i timova kroz proces neformalnog obrazovanja - onog koje širi naše opšte znanje i iskustvo, unapređuje naše veštine i doprinosi ličnom i profesionalnom unapređenju.
Nova Iskra afirmiše raznolike pristupe i metode, dizajnere, inovatore, aktiviste istraživače, preduzetnike i eksperte koji su spremni da svoja iskustva, prakse i izazove podele sa zajednicom.
Nova Iskra pokreće saradnje, projekte i nove modele poslovanja
Nova Iskra kreira programe, projekte i saradnje inspirišući se širokim poljem tema i izazova, kao što su društvene inovacije, zelena ekonomija, održivi i odgovorni oblici poslovanja, zajednička dobra, odgovorni dizajn, održiva arhitektura, alternativni oblici finansiranja i digitalna i IT industrija.
Nova Iskra kreira prostore za novu generaciju frilensera, preduzetnika, startapa i organizacija
Kako bi što bolje odgovorila na globalne i lokalne ekonomske i društvene okolnosti, Nova Iskra kreira radne prostore koji uzimaju u obzir savremene trasformacije u polju rada, kada je postao multidisciplinaran, kolaborativan, fleksibilan i otvoren.

Naši radni prostori pružaju jedinstveno iskustvo rada za novu generaciju frilensera, digitalnih nomada, preduzetnika, inovatora, kreativnih timova, malih i srednjih preduzeća. Karakterišu ih prepoznatljiv dizajn enterijera, dok su prostrane radne jedinice, privatne kancelarije, sale za sastanke, prostori za opuštanje i urbane bašta samo neke od specifičnosti prostora za rad koji nose ime Nove Iskre – a koji su idealni za javne događaje, prezentacije, foto sesije, važne sastanke ili specijalne događaje.

Radni prostor
koji vas pokreće

Nova iskra dizajnira inovativna rešenja za konkurentna tržišta
Nova Iskra Studio pruža podršku kompanijama, organizacijama, malim i srednjim preduzećima i startapima da primene nove metode u procesu kreiranja inovativnih proizvoda ili usluga.

Koristeći se design thinking metodologijom i kroz saradnje sa multidisciplinarnim timovima, Nova Iskra Studio pruža kreativna rešenja u domenima brendinga, digitalne inovacije, arhitekture, grafičkog ili web dizajna sa ciljem da organizacijama i kompanijama omogući da postanu ili ostanu inovativni i konkurentni na tržištima koja su u stanju konstantne promene.

Kreiramo rešenja

Naš tim

Široko i duboko iskustvo našeg tima profesionalaca aktivnih u poljima kreativnosti i kulture, čini nas spremnim da odgovorimo na potrebe različitih projekata, sa fokusom na pouzdana i napredna rešenja, opipljive rezultate i ugodan, ali besprekoran proces rada.

Marko Radenković

Marko Radenković

Osnivač / Generalni menadžer - Nova Iskra Workspace

Marko Radenković

Osnivač / Generalni menadžer - Nova Iskra Workspace

Kao osnivač i inicijator Nove Iskre, Marko od samog početka vodi procese širenja naše mreže partnera i uspostavljanja boljih uslova za razvoj kreativnih habova u Srbiji i regionu. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi, gde je kasnije bio angažovan kao saradnik u nastavi. Pored velikog iskustva koje poseduje u polju menadžmenta u kulturi i produkcije, jedan je od osnivača festivala međunarodnog festivala studentskog teatra - FIST, online umetničke platforme Side Effects Prints. Pored brojnih uloga koje ima u okviru sistema Nove Iskre, najviše je fokusiran na razvoj i širenje našeg coworking brenda Nova Iskra Workspace.

marko@novaiskra.com
Miljan Peljević

Miljan Peljević

Suosnivač

 

Miljan Peljević

Suosnivač

Miljan je jedan od suosnivača Nove Iskre, gde je od samog početka bio fokusiran na vođenje našeg prvog coworking prostora u Savamaloj, ujedno i prvog takvog prostora u našoj zemlji, i jednog od prvih u ovom delu Evrope. Jedan je od inicijatora nacionalne mreže coworking prostora u Srbiji. Osnivač je organizacije Kultur Akt, a bio je i dugogodišnji producent studija Digimedia. Učestvovao je u osnivanju i realizaciji brojnih festivala, koncerata, pozorišnih predstava, spotova, izložbi, kao i drugih sadržaja iz oblasti kulture i zabave. U Novoj Iskri aktivno se bavi i projektima iz domena ekologije i održivog razvoja, u saradnji sa našim spoljnjim saradnicima.

miljan@novaiskra.com
Relja Bobić

Relja Bobić

Suosnivač / Menadžer međunarodne saradnje

Relja Bobić

Suosnivač / Menadžer međunarodne saradnje

Relja je jedan od suosnivača Nove Iskre, gde se od samog početka aktivno bavi razvojem različitih edukativnih programa, kao i uspostavljanjem međunarodnih i regionalnih partnerstava na projektima iz domena preduzetništva, kreativnosti i društvenih inovacija. Ima veliko iskustvo u domenu umetnosti i kulture, kao samostalni autor i projektni menadžer. Bio je suosnivač festivala “Dis-patch” (2002-2010) i “+++” (2015), kao i autor brojnih drugih projekata iz domena savremene muzike i stvaralaštva. Takođe je aktivan i kao nezavisni kustos, menadžer i producent, predavač, muzički promoter, urednik, autor i prevodilac.

relja@novaiskra.com
Nana Radenković

Nana Radenković

Suosnivačica / Menadžerka programa

 

Nana Radenković

Suosnivačica / Menadžerka programa

Nana je jedna od suosnivača Nove Iskre, gde je fokusirana na kreiranje mentorskih programa, treninga i radionica namenjenih pojedincima, organizacijama i kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aktivne uloge u procesima transformacije - kako sopstvenih kapaciteta i poslovanja, tako i kroz kreiranje novih načina na koji bi mogli učiti, živeti i raditi u budućnosti. Magistrirala je Menadžment u kulturi, interkulturalizam i medijaciju na Balkanu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a iza sebe ima veliko iskustvo rada u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Profesor je na Fakultetu za Medije i komunikacije u Beogradu, i mentor u okviru Nelt edukativnog programa i Kreativnog mentorstva.

nana@novaiskra.com
Kristijan Šujević

Kristijan Šujević

Suosnivač / Menadžer - Nova Iskra Studio

 

Kristijan Šujević

Suosnivač / Menadžer - Nova Iskra Studio

Kristijan je jedan od suosnivača Nove Iskre, gde istovremeno radi na razvoju saradnji i specijalnih projekata sa organizacijama iz javnog, privatnog i nevladinog sektora. Diplomirani Menadžer i producent u oblasti pozorišta, radija i kulture. U dosadašnjem profesionalnim radu, kao producent i izvršni producent, učestvovao u realizaciji i organizaciji brojnih pozorišnih predstava, kao i filmskih i muzičkih festivala i konferencija. Kristijan razvija naše relacije sa kompanijama i klijentima različitih kalibara, sa kojima uglavnom radi na specijalnim projektima i treninzima zasnovanim na “user-centered” metodologijama, kroz našu konsalting i dizajn agenciju - Nova Iskra Studio.

kristijan@novaiskra.com
Minja Bogetić

Minja Bogetić

Marketing menadžerka

 

Minja Bogetić

Marketing menadžerka

Minja je apsolvent Menadžmenta umetničke produkcije na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Svoje profesionalne aktivnosti počela je upravo u Novoj Iskri, prvo kao koordinator u sektoru komunikacija i marketinga, a sada kao naša marketing menadžerka. Bavi se razvijanjem i implementacijom marketing strategija i svih komunikacija koje se odnose na aktivnosti, prostore, programe i projekte koji su deo Nove Iskre, Nova Iskra studija i našeg najnovijeg Nova Iskra Workspace brenda. Prethodno je bila profesionalno aktivna u domenu filma.

minja@novaiskra.com
Bjanka Gabrić

Bjanka Gabrić

Menadžerka - Nova Iskra Workspace Savamala

Bjanka Gabrić

Menadžerka - Nova Iskra Workspace Savamala

Bjanka je apsolventkinja Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Novoj Iskri počela je da radi 2017. godine kao stažista, da bi nakon pozicije asistenta preuzela odgovornosti menadžera Nova Iskra Worksapce lokacije u Savamaloj. Bjanka se bavi menadžmentom prostora, komunikacijom sa članovima i klijentima, kao i razvijanjem i širenjem Nova Iskra zajednice na našoj lokaciji u Savamali.

bjanka@novaiskraworkspace.com
Ivan Manojlović

Ivan Manojlović

Projektni menadžer - međunarodna saradnja

Ivan Manojlović

Projektni menadžer - međunarodna saradnja

Ivan je istoričar umetnosti, kustos i programski menadžer sa velikim iskustvom u domenu kulturnog nasleđa. Zainteresovan je za povezivanje ljudi i kulture, a u svom dosadašnjem profesionalnom radu fokusirao se na konceptualni razvoj izložbi, interpretacije kulturnog nasleđa, istraživanja na raskršćima digitalnog i realnog prostora, muzejskog doživljaja i aktivnog angažovanja publike. Radio je kao kustos u Muzeju Jugoslavije, umetnički direktor u Kulturnom centru Beograda i jedan je od osnivača Centra za jugoslovenske studije. U Novoj Iskri aktivan je kao menadžer na različitim projektima iz domena međunarodne saradnje.

ivan@novaiskra.com
Nenad Meršnik

Nenad Meršnik

Menadžer finansija i administracije

 

Nenad Meršnik

Menadžer finansija i administracije

Nenad je studirao Menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Producirao je pozorišne predstave koje su imale premijere na Venecijanskom bijenalu, teatru La MaMa i drugim cenjenim institucijama. Ima višegodišnje iskustvo u produkciji reklama i filmova, kao i u domenu regionalnih integrisanih marketinških kampanja. Bio je asistent direktora na međunarodnim festivalima Kustendorf, Boljšoj i Jesenji pozorišni festival na Mećavniku. Jedan je od osnivača međunarodnog festivala studentskog teatra - FIST.

nenad@novaiskra.com
Sabina Kerić

Sabina Kerić

Spoljna saradnica

 

Sabina Kerić

Spoljna saradnica

Sabina je posvećena razvoju i realizaciji projekata koji se bave urbanom, zelenom infrastrukturom i podizanjem standarda u domenu urbane ekologije, poštujući principe održivosti i učešća zajednice u procesima planiranja i projektovanja. Jedna je od inicijatorki Beogradskog festivala cveća i osnivač udruženja Ekonaut. Radila je na projektima “Senzorna bašta” u osnovnoj školi Radivoj Popović, i član je inicijative “Food for Tomorrow” koja povezuje aktere i aktiviste Zapadnog Balkana i Švedske. U okviru Nove Iskre takođe koordiniše projekat Zelene laboratorije, prve urbane bašte u centru Beograda, locirane na terasi Nova Iskra Workspace Savamala.

sabina@bfc.rs
Milica Perišić

Milica Perišić

Marketing koordinatorka

 

Milica Perišić

Marketing koordinatorka

Milica trenutno studira Menadžment na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Prethodno je bila aktivna u studentskim organizacijama, dok se u okviru Nove Iskre bavi razvijanjem i implementacijom marketinških i komunikacijskih strategija i planova vezanih za programske i projektne aktivnosti.

milica@novaiskra.com

Naši partneri

Podrška