Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
24 Decembar 2012

Otvoreni poziv za članstvo u DESIGNERS LAB-u!

Nova Iskra nudi sasvim novi način delovanja po “hub” principu, modelu neformalnog udruživanja kreativnih pojedinaca i timova. Istovremeno, želimo i da odgovorimo na veliku potrebu domaćih autora  mlađe generacije za profesionalnim radnim prostorom, usavršavanjem, praktičnim radom i komunikacijom sa potencijalnim poslodavcima.

Prostor Nove Iskre površine 350m2 u ulici Gavrila Principa je kompletno rekonstruisan prema projektu arhitektonskog studija Petokraka, a njegov centralni deo zauzima 18 opremljenih radnih jedinica, celina koja nosi naziv DESIGNERS LAB. Ovaj otvoreni poziv odnosi se na korišćenje ovog zajedničkog radnog prostora prema “co-working” modelu.

Poziv je namenjen svim zainteresovanim mladim profesionalcima uzrasta od 22 do 35 godina iz širokog polja dizajna (od dizajna proizvoda i enterijera, preko arhitekture do grafičkog dizajna, weba i drugih vidova vizuelnih komunikacija), a posebno onima koji imaju izrazitu potrebu za kvalitetnim radnim prostorom, usavršavanjem i zajedničkim radom.

Jedan deo mesta popunjen je nakon konkursa raspisanog u februaru ove godine, a cilj novog poziva je da se popune preostale pozicije i formira lista potencijalnih korisnika.

Svaku od radnih jedinica čine prostrani radni sto “Iskra”, Samsungov ekran od 24″, stona lampa, fioke, radna stolica i ormarić za lične stvari. Mladi profesionalci iz širokog polja dizajna imaće priliku da koriste i sve prateće sadržaje neophodne za profesionalni rad  – konferencijsku salu, modelarnicu, alat, foto-korner, dizajn biblioteku, kancelarijsku opremu i kuhinju. Prostor dizajn inkubatora takođe ima mogućnost predstavljanja edukativnih i drugih programa za do 50 učesnika, tako da će svi programi koji budu realizovani u okviru prostora biti besplatni za članove DESIGNERS LAB-a. Radne jedinice će biti na raspolaganju zainteresovanim korisnicima po ceni od 100 EUR mesečno, po principu godišnjeg ciklusa.

Osnovni paket članstva u DESIGNERS LAB-u obuhvata: korišćenje radnog prostora NI; radni sto i stolicu; TFT monitor dijagonale 24″; pristup brzoj internet vezi; korišćenje profesionalnog Canon štampača; korišćenje radionice i alata; pristup stručnoj biblioteci; mogućnost korišćenja konferencijske sale; Canon foto opremu; troškove struje, grejanja, održavanja; mogućnost učestvovanja u programima.

Za potrebe prijave neophodno je popuniti formular koji se nalazi na adresi http://novaiskra.guruserve.com/NOVA_ISKRA_-_Formular.pdf i poslati ga na e-mail office@novaiskra.com (sa naslovom “Prijava za DL”), zajedno sa portfoliom i radnom biografijom.

Rok za slanje prijava je 18. januar.

Portfolio treba da sadrži kratke opise predstavljenih radova i naznake da li se radi o realizovanim ili nerealizovanim projektima. Realizovanost projekata neće uticati na selekcione kriterijume. Ukoliko postoje video zapisi ili druga dokumentacija o projektima, molimo vas da nam pošaljete relevantne linkove.

U obzir će se uzeti isključivo prijave poslate e-mailom do 18. januara 2013. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Tim Nove Iskre će, sve koji budu prošli prvi krug selekcije, pozvati na razgovor, kako bi se bolje upoznali sa njihovim radom i mogućnostima za saradnju. Motivacija za lični razvoj i zajednički rad, kao i potreba za ranim prostorom biće neki od glavnih kriterijuma za izbor prijava.

Zainteresovani korisnici i druge kolege iz sfera dizajna i kreativnih industrija mogu i iz prve ruke doživeti ovaj specifični radni prostor tokom drugog po redu Otvorenog dana Nove Iskre koji je zakazan za petak, 11. januar 2013.