Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Poseta Games.Con festivalu

Učesnici trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa posetili su festival gejminga i pop kulture.

17 Dec

Datum

Nedelja, 17. decembar

Predavač

/

Vreme

11h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Zatvoreni događaj

O prezentaciji

Jedan od događaja koji su obeležili 2016. godinu bio je prvi Games.con. Preko 20.000 ljubitelja igara i pop kulture prošlo je kroz halu 2 Beogradskog sajma, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou. Games.con je ove godine predstavio raznolike programe u Hali 2, i Halama 3 i 3a. Zvezde festivala bili su predstavnici jedne od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, Blizzard Entertainment. Na Games.con-u predstavili su se domaći developeri, distributeri gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala.

Učesnici trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa imali su prilike da posete štand na kojem je prezentovana igrica Zoundark, kreirana od strane Thunder Strikes studija kojeg čine Andrija Radojev i Đorđe Damjanović, polaznici prošlog ciklusa Nelt edukativnog programa. Sa svojim kolegama, podelili su iskustva vezana za proces koji vodi od ideje do realizacije.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.