Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
10 Januar 2018

Praznični popusti za prvo i drugo izdanje magazina ZENT

Velika praznična akcija!

Do kraja februara možete nabaviti prva dva broja magazina ZENT po specijalnoj ceni od 800 RSD, dok komplet oba broja možete kupiti po “skoro neverovatnoj” ceni od 1200 RSD. Prvi i drugi broj Zent časopisa poo vim specijalnim cenama možete naći u knjižarama Beopolis (Dom Omladine), Apropo (Cara Lazara 11) i Booka Store (Cara Lazara 12), kao i prodavnici Palmas Boutique (Mihizova 11) i Novoj Iskri, koja je ujedno i izdavač ovog specifičnog, novog primera domaće periodike.

Zent, “časopis za izvan-redno promišljanje sadašnjosti” posvećen je istraživanju, ispitivanju i problematizaciji savremenosti u svim njenim aspektima. Zent je političan utoliko što politiku ne vidi (samo) kao pitanje institucija već pre svega kao pitanje svakodnevnog odnosa pojedinaca i zajednica jednih prema drugima i prema svetu.

Prvi broj Zenta za temu je imao Prezent, dok je drugi broj bio posvećen svemu što potpada pod Rad, a novi, treći broj časopisa bavi se temom Drugi. Zent će u narednom broju doneti više od 20 radova – teorijskih tekstova, proznih, poetskih i vizuelnih intervencija i umetničkih projekata koji se na različite načine bave ovom temom. Uskoro više informacija o promociji trećeg broja, čije se objavljivanje očekuje krajem prvog kvartala ove godine.

Zent piše pristupačnim i razumljivim jezikom i eksperimentiše sa formama izraza (od fotografije, preko književnosti i arhitekture do teorije) sa namerom da problematizuje odnos između ”visoke”, “popularne” i ”narodne” kulture, “eksperata” i “amatera”, upravitelja i onih kojima se upravlja. Zent je izvan žanrovskih ograničenja i postojećih uređenja. Zent je za svakoga i za sve, i pre svakog narednog broja objavljuje tematski otvoreni poziv za autore svih disciplina i pristupa da predlože tekstove i vizuelne primerke za broj koji je u pripremi.

Zato tokom narednih nedelja pohitajte u jednu od odabranih knjižara i prodajnih lokacija I nabavite svoj primerke “Zentova” po najpristupačnijim cenama!