Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Priča kao proizvod

Prvo u nizu predavanja u okviru trećeg ciklusa Nelt Edukativnog programa predstaviće naš istaknuti marketing stručnjak i kreativni strateg Lazar Džamić.

21 Dec

Datum

Četvrtak, 21. decembar

Predavač

Lazar Džamić

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

U svom predavanju Priča kao proizvod, Lazar Džamić će nas uvesti u neobičan ugao sagledavanja arhetipskih brendova i oruđa za kreiranje zanimljivih poslovnih priča koje mogu povećati šanse da se bude primećen na tržištu.

Ako nemate priču, nemate strategiju. Startapova ima mnogo. Ideja još više. Često, ideje s kojima mladi ljudi pokušavaju da se probiju na tržište, pod uslovom da nisu totalno revolucionarne, su u zoni pariteta sa dosta njima sličnih. Takođe, čak i ako je ideja za biznis dobra, u savremenom medijskom prostoru je teško doći do pažnje. Teško napraviti mentalnu prisutnost.

Dobra priča jedna je od najvećih prednosti koje neko sa idejom može da ima, posebno zato što je uglavnom besplatna. Pripovedanje je poslednja legalna, nefer prednost koju imamo.

Današnji brending i oglašavanje moraju koristiti emocionalni uticaj, a u praksi to znači korišćenje storytellinga. Vrijeme nije bitno, bitan je samo kvalitet i storytelling.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!. Prvo u nizu predavanja u okviru programa, predstaviće naš istaknuti marketing stručnjak, kreativni strategist i predavač Lazar Džamić.

Predavač

Lazar Dzamic

Lazar Džamić

Marketing stručnjak

Novinarstvo, marketing, bubnjevi, čitanje, pisanje i genetska nespremnost za učešće u velikim grupnim dešavanjima. Bivši (a sebe smatra i sadašnjim) profesionalni novinar na radiju i u štampi. Konsultant za marketing i autor brojnih profesionalnih članaka o digitalnoj i analognoj komunikaciji, kao i sedam knjiga na razne teme. Poslednjih sedamnaest i po godina proveo u Londonu, sa karijerom stratega u nekoliko oglasnih agencija i, u zadnje dve i po, u Guglovomkreativnom timu ZOO.  Sada ponovo živi u Beogradu. Predavač na katedri za digitalni marketing Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Autor Cvjećarnice u kući cveća, popularne studije o fenomenu jugoslovenskog uspeha stripa Alan Ford i hit knjige Čaj od šljiva (5 izdanja), zbirke eseja o komparativnim aspektima života u Londonu i na Balkanu. Poslednja knjiga: Advertising pAge, zbirka kolumni iz Naše Borbe i raznih drugih tekstova o komunikacijskoj fenomenologiji društvenog života u Srbiji tokom vladavine Slobodana Miloševića 1990-ih.

 

Uz pomoć njegove ekspertize svoje digitalne strategije razvijale su kompanije kao što su Glenfiddich, Waitrose, Gap, Diesel, Canon, BMW, British Telecom i mnoge druge. U poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa većinom vodećih svetskih i britanskih brendova, na projektima koji su obuhvatali brojne aspekte afirmacije brendova u digitalnom domenu - od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i ECRM (electronic customer relationship management) strategija. Lazar takođe veliki deo svog vremena provodi pišući i držeći predavanja na teme iz domena digitalnog marketinga.