Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Putujuća riznica ukusa

Pozivamo decu uzrasta od 8 do 10 godina na besplatnu kreativno-edukativnu radionicu „Putujuća riznica ukusa“ u subotu 14. decembra od 11 do 13h u Nova Iskra Dorćol.

14 Dec

Datum početka

14/12/2019

Lokacija

Nova Iskra Workspace Dorćol

14 Dec

Datum završetka

14/12/2019

Predavač

/

Trajanje

11 - 13h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno učešće

O čemu se radi?

Pozivamo decu uzrasta od 8 do 10 godina na besplatnu kreativno-edukativnu radionicu „Putujuća riznica ukusa“ u subotu 14. decembra od 11 do 13h u Nova Iskra Dorćol. 

Broj učesnika je ograničen, a svi zainteresovani se mogu prijaviti, najkasnije do 12. decembra, nakon čega ćemo vam potvrditi prijavu i rezervaciju mesta. 

Radionica se kroz igru na interaktivan i zabavan način bavi odnosom hrane i kulture, zaštitom očuvanjem biodiverziteta i našeg kulturnog nasleđa.

Finalni deo radionice čini “takmičenje” tokom kojeg se učenici podstiču da od svojih mama, tata, baka i deka prikupe stare recepte ili tradicionalne načine pripreme određenih namirnica. Ovi recepti se zatim takmiče na evropskom nivou predstavljajući na taj način našu zemlju. Po završetku radionice a najkasnije do 25. decembra, recepte možete poslati na office@kidhub.rs.

Tokom radionice obezbeđeno je osveženje i edukativni poklončići za svu decu.

Radionicu oganizuje Nova Iskra u saradnji sa KidHub-om u okviru međunarodnog projekta „Food is culture“. Projektom Food is Culture želimo da udahnemo novi život namirnicama koje su zaboravljene ili pred nestankom, dajući tako javnosti mogućnost da ih otkriju, virtualno posete mesta sa kojih potiču i poslušaju priče o njima. Projekat Food is Culture ima za cilj da osvesti građane Evrope da je gastronomska baština sredstvo za izražavanje njihove zajedničke pripadnosti Evropi i bolje razumevanje bogatstva i jedinstvenosti evropske kulturne raznolikosti. Nešto više o samom projektu možete pogledati na veb sajtu https://novaiskra.com/food-is-culture-f-uture/

Radionicu vode fasilitatori KidHub-a, koji su tokom oktobra i novembra održali seriju radionica „Putujuća riznica ukusa“ u pet osnovnih škola u Beogradu. KIDHUB je posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub jepredstavnik za Srbiju globalne edukativne mreže Designathon Works iz Holandije.