Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Svet danas i mi u njemu: svetski kapitalizam, srpsko društvo i uloga pojedinca

16 Dec

Datum

Subota, 16. decembar

Predavač

Slavko Andrejević

Vreme

11h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Zatvoreni događaj

O predavanju

 

Ovo interaktivno predavanje je bilo realizovano u otvorenoj formi, akcenat je bio na razgovoru, diskusiji. Otvaranje pitanja i pružanje prilike svim učesnicima da ponude svoje viđenje i perspektivu na razne teme, kao što su: Kakav je svetski poredak danas?  Gde se Srbija nalazi u okviru tih tokova? Da li se primećuju trendovu okviru istorijskog razvoja našeg društva? Kakva bi mogla biti naša budućnost, i kako je dostići?

Na ova i slična pitanja, vodio se razgovor između Slavka Andrejevića i polaznika trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa.

“Closing your eyes isn’t going to change anything. Nothing’s going to disappear just because you can’t see what’s going on. In fact, things will even be worse the next time you open your eyes. That’s the kind of world we live in. Keep your eyes wide open. Only a coward closes his eyes. Closing your eyes and plugging up your ears won’t make time stand still.”

Haruki MurakamiKafka on the Shore

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.

Predavač

Slavko Andrejević

Investicioni bankar

Bavi se investicionim bankarstvom u Londonu gde je partner u grupi za investicione fondove pri Barclays Capital-u / Barclays Bank plc gde je zadužen je za odnose sa najvećim svetskim i evropskim investicionim fondovima u Londonu.

Slavko je zavrsio osnovne studije političkih nauka pri Middlebury College-u, u SAD-u i takođe ima diplomu l'Institut d'etudes politiques de Paris-a.  Završio je magistarske studije u biznisu i finansijama pri Harvard University-u u SAD-u.  Ranije je radio za Vladu Republike Srbije kao i za banku porodice Rotshchild.  Jedan je od osnivača ICT Hub Ventures-a, prvog “venture capital” fonda na Balkanu.  Govori srpsko-hrvatski, engleski, francuski i ruski.