Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
22 Januar 2015

Vladimir Stajić – stipendista Nove Iskre i ERSTE Banke za 2015.

Dizajn inkubator Nova Iskra u decembru 2014. godine raspisao je treći po redu godišnji konkurs za korišćenje coworking prostora u centru Beograda namenjenom mladim dizajnerima i drugim kreativnim profesionalcima. Već drugu godinu za redom na raspolaganju je i stipendija za besplatnu godišnju članarinu u Designers Lab-u Nove Iskre, u saradnji sa ERSTE Bankom, prvom kompanijom koja je prepoznala ovaj vid podrške mladim kreativcima u Srbiji.

Svi članovi Designers Lab-a imaju priliku da koriste jednu od 39 radnih jedinica u prostoru NI, kao i sve prateće sadržaje, prostorije i opremu neophodnu za rad – brzu wi-fi konekciju, konferencijsku salu, modelarnicu, alat, foto opremu, dizajn biblioteku, kancelarijski materijal i kuhinju. Nova Iskra takođe redovno predstavlja edukativne programe u kojima članovi Designers Lab-a imaju prednost učešća, kao i podršku u vidu konsultacija, administrativne podrške, pravnih saveta i saveta iz drugih oblasti relevantnih za profesionalce iz domena kreativnih industrija.

Krajem svake godine, Nova Iskra objavljuje konkurs za članstvo u Designers Labu-u za narednu godinu, a izabrani kandidati mogu koristiti sve resurse Nove Iskre na bazi mesečne članarine. Dizajner enterijera i nameštaja Vladimir Stajić neće morati da plaća članarinu tokom cele 2015. godine, s obzirom da će putem stipendije ERSTE Banke ovi troškovi biti unapred pokriveni. Predstavnici ERSTE Banke su, zajedno sa timom Nove Iskre, izabrali Vladimira među najkvalitetnijim prijavama koje su pristigle na ovogodišnji konkurs

Vladimir Stajić je dizajner enterijera i nameštaja. Njegov rad karakterišu jednostavne forme i primena principa održivosti u procesu dizajna. Radove je izlagao na svim važnijim manifestacijama u regionu – Mikser Festival, Beogradska nedelja dizajna, Beogradski sajam nameštaja, Zagrebački Dan D i Skopska nedelja dizajna – kao i na nedelji dizajna u Milanu. Do sada je osvojio nekoliko nagrada i priznanja.

Čestitamo Vladimiru i pozivamo sve zainteresovane mlade dizajnere da se odazovu na naredni godišnji poziv koji će biti objavljen krajem 2015. godine!