Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

4 Years of Resonate

Predavanje selektora Resonate konferencije Eduarda Pratsa Molnera.

9 Apr

Datum

Četvrtak, 9. april

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Resonate festival se održava od 2011. godine, i iz godine u godinu pruža validan presek trenutnih stremljenja u oblastima muzike, vizuelnih umetnosti, dizajna interakcija i digitalne kulture. Istaknuti gostujući umetnici i predavači izabrani su kako bi predstavili globalno najprogresivnije projekte iz domena videa, animacije, data vizuelizacija, interaktivnih prostornih instalacija, višemedijskih i online projekata i drugih oblasti. Resonate je jako brzo postao jedna od najrelevatnijih evropskih konferencija, a pored festivala kakvi su Offf ili EYEO spada među globalno najaktulenije tačjke susreta za sve veći broj autora koji rade na preseku kreativnosti i tehnologije.

Publika festivala svake godine dolazi iz preko 100 zemalja, dok se ulaznice za centralnu konferenciju rasprodaju nekoliko meseci pre samog događaja. I dalje, Resonate ostaje otvorena platforma koja studentima i mladim profesionalcima u Srbiji pruža mogućnost da uzmu učešće u radionicama i drugim programima koje festival predstavlja.

Novo izdanje festivala ambiciozno proširuje svoj program na punih šest dana, pa pored centralne konferencije publika ima prilike da isprati 6-dnevni muzički Resonate Live program, kao i prateću dnevnu muzičku konferenciju od ponedeljka do srede. Pored Eduarda Pratsa Molnera, u predavanju 4 Years of Resonate učestvovaće i Jan Nemeček, jedan od selektora Resonate Live sekcije programa, koji ove godine tokom cele nedelje predstavlja nekoliko desetina istaknutih savremenih muzičara i video umetnika.

Predavači

Eduard Prats Molner

Tehnolog i programer

Tehnolog i programer koji kroz svoj rad koristi moderne web tehnologije za izradu prototipova za prostorne instalacije, ali i izradu softera posebno namenjanih za novu formu iskustava u onlajn prostoru. Najčešće u svom radu koristi generativni dizajn kao jednu od novih cross-media disciplina. Osnivač je Jocabola studija kroz koji je sarađivao sa vodećim dizajn studijima i kompanijama kao što su B-Reel ili Hi-Res!, a dobitnik je Kris Milk nagrade za interaktivni projekat Wilderness Downtown. Bio je jedan od glavnih projektanata za City of Drones, predstavljen na izložbi Digital Revolution u Londonu, kao i jedan od najvažnijih developera u okviru Google-ove WebLab izložbe za londonski Muzeju nauke.

Jan Nemeček

Muzičar

Jan Nemeček se muzikom bavi od 2003. godine, kada započinje rad sa digitalnim i ranim softverskim sintisajzerima. Pored komponovanja najrazličitih mutacija elektronske muzike, brojnih izdanja i zapaženih nastupa na najvećim festivalima u zemlji i inostranstvu, Jan se bavi i dizajnom zvuka, koristeći modularni sintisajzer u svakom koraku improvizacije. Njegovi nastupi tokom poslednjih nekoliko godina u velikoj meri prate njegovu fascinaciju zvučnim potencijalima modularnih sintisajzera. Mentori ovog jedinstvenog kursa imaju i zajednički muzički projekat Stepn‡ak, kroz koji kanališu svoju posvećenost novom muzičkom hardveru, sa akcentom na modularne sintisajzere.