Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Novi metodi u obrazovanju u domenu likovne pedagogije

Predavanje na temu inovatnivnih i kreativnih programa i projekata u domenu likovne pedagogije.

12 Apr

Datum

Petak, 12. april

Predavač

Vera Večanski

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Zatvoren događaj

O predavanju

Razgovor o iskustvu rada vizuelne umetnice u oblasti likovne pedagogije: predstavljanje različitih projekata i savremenih pristupa u radu sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u oblasti likovnih umetnosti, kako u svetu, tako i kod nas, u kontekstu vrtića, osnovne škole i različitih institucija kulture, kao što su muzeji, biblioteke itd.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavač

Vera Vecanski

Vera Večanski

Predavač na katedri za metodike umetničkih predmeta

Diplomirala je na slikarskom odseku 1999. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a doktorirala 2015. na Učiteljskom fakultetu u Beogradu u oblasti didaktičko-metodičkih nauka (metodikа nastave likovne kulture). Radi na Učiteljskom fakultetu u Beogradu na katedri za metodike umetničkih predmeta. Aktivno učestvuje u različitim projektima namenjenim likovnom obrazovanju dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao autor, saradnik i realizator u različitim kulturnim institucijama (Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Dečji kulturni centar Beograda, Dečje odeljenje Biblioteke grada Beograda itd.)