Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
Andre Pahl

André Pahl

Dizajner

André Pahl je frilens dizajner, kreativni programmer i DJ. Diplomirao je 2003. na prestižnoj Gerrit Rietveld akademiji, na odseku za grafički dizajn. 2005. godine preselio se u Meksiko Siti na period of letiri godine, gde je radio sa jednim od najpriznatijih tamošnjih umetnika – Carlosom Amoralesom – na animacijama i izdavačkoj kući ’Nuevos Ricos’ (The New Rich). 2009. Godine preselio se u Berlin gde od tada radi na interaktivnim projektima, vebsajtovima i animacijama za različite klijente, uglavnom iz kulturnog sektora.

André je uvek koristio programiranje kao kreativni process koji ga dovodi do rezultata koji inače ne bi bili mogući kroz manuelni pristup – on voli da kreira sisteme u kojima linije koda pružaju generativni rezultat koji iznenadđuje i autora i posmatrača. Od svojih tinejdžerskih dana muzika je uvek bila jedno od njegovih glavnih interesovanja i deo okruženja u kome je radio. Nakon što je svirao u nekoliko bendova i učestvovao u vođenju izdavače kuće u Meksiku, sada razvija i svoju karijeru DJ-a.

Radio je na dizajnu za brojne sajtove, uključujući i http://marthacolburn.com/, http://lernertandsander.com/, http://gruppelifestyle.com, http://markalor.com/, http://estudioamorales.com/, http://eukunsthalle.com/ and http://nodeberlin.com/.