Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Attention Spam

U okviru redovnog edukativnog programa Nove Iskre, dizajnerski duo TeYosh će nam ovog četvrtka predstaviti svoj najnoviji multimedijalni projekat, kao i dosadašnji opus.

28 Dec

Datum

Četvrtak, 28. decembar

Predavač

TeYosh

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Attention Spam je kovanica koju je duo osmislio za svoj multimedijalni projekat koji je trenutno u razvoju, a koji će se baviti temom (nedostatka) pažnje u doba digitalne tehnologije. U svom predavanju, TeYosh će kroz predstavljanje svog opusa, koji ubraja samostalne projekte kao i rad za klijente, objasniti svoje viđenje razvoja i budućnosti digitalne tehnologije. Poseban akcenat će biti na tendencijama “immersive” digitalne tehnologije, kao što je virtuelna realnost. TeYosh će takođe govoriti o svom radu za Cinekid festival, VR projektu koji je na tom festivalu ove godine dobio nagradu publike.

Ovaj jedinstveni dizajnersko-umetnički duo najviše se bavi temama online pojava, kao i razvoja i budućnosti digitalne tehnologije.

Ovaj jedinstveni dizajnersko-umetnički duo najviše se bavi temama online pojava, kao i razvoja i budućnosti digitalne tehnologije. Jedan od njihovih poznatijih radova je Rečnik onlajn ponašanja, multimedijalni projekat kojim su autorke nastojale da registruju i definišu interesantne pojave u internet komunikaciji, ekvivalentne govoru tela u komunikaciji uživo. Rečnik onlajn ponašanja nastoji da objasni promene u ponašanju koje su posledica postojanja socijalnih mreža, kao i da obezbedi sredstva za njihovu analizu.

Predavač

Teodora Stojkovic Sofija Stankovic

TeYosh

Umetnice

Iza imena TeYosh stoje Teodora Stojković i Sofija Stanković. Nakon osnovnih studija na FUD Megatrend, odnosno Fakultetu primenjenih umetnosti, zajedno upisuju dvogodišnji master program na Sandberg Institutu(Gerrit Rietveld Academie) u Amsterdamu.

 

TeYosh se bavi odnosom čoveka prema tehnologiji, tačnije kako je svakodnevna upotreba digitalne tehnologije uticala na navike, uzrokovala nove pojave u komunikaciji i promenila percepciju okoline. Na samostalnoj izložbi u Beogradu su predstavile svoj diplomski projekat Dictionary of Online Behavior. Projekat je zatim izložen u MOTI muzeju u Holandiji kao i na brojnim festivalima širom sveta od Lisabona i Atine do Sao Paola, nakon cega je usledila i druga samostalna izložba ovog projekta, u Amsterdamu. Sarađivale su sa umetnikom Geoffrey Lillemon-om na VR projektu virtuelnog muzeja i radile pri Random studiju u Amsterdamu. Dobitnice su holandskog Stimulerings Talent Development fonda. Među klijente ubrajaju MTV, Nike, MOTI muzej, Playgrounds Festival, Cinekid Festival, Barcelona Mobile Week.