Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Belgrade Gets Digital Meetup #1

Prvi u nizu meetup-a posvećenih zajednici profesionalaca iz inostranstva i digitalnih nomada u Beogradu.

18 Nov

Datum

Četvrtak, 18. novembar

Predavač

/

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Ulaz

Zatvoren događaj

O prezentaciji

Poslednjih nekoliko godina svedočimo povećanom broju profesionalaca iz inostranstva i digitalnih nomada, koji biraju Beograd kao destinaciju za život i rad. Prema Nomad List-u, Beograd je visoko rangiran među najpoželjnijim gradovima koji odgovaraju radu na daljinu i ostalim potrebama digitalnih profesionalaca u pogledu radnog okruženja, sa bogatom ponudom coworking prostora, brzim internetom, ali i vrednim i posvećenim ljudima koji su spremni za saradnju.  

Različiti coworking prostori, startapi i digitalne kompanije su već otpočele saradnju sa mnogobrojnim profesionalcima iz celog sveta.

To je jedan od ključnih razloga zbog kojeg je kreirana platforma Belgrade Gets Digital – sa ciljem da obezbedi relevantne i značajne informacije o lokalnom ekosistemu, pravnim i administrativnim procedurama ali i o lokalnoj kulturi i  poslovnim mogućnostima za preduzetnike i profesionalce koji već žive i rade u Beogradu ili za one koji razmišljaju o tome da odaberu ovaj grad kao destinaciju za rad. Pored ove digitalne platforme, Nova Iskra je pokrenula Belgrade Gets Digital Meetup, fizičko mesto okuplanja zajednice međunarodnih profesionalaca i digitalnih nomada koji već žive i rade u Beogradu.

Prvi meetup je bio posvećen predstavljanju platforme i onoga što ona pruža, kao i predstavljanju Inicijative “Digitalna Srbija”, u okviru čijeg projekta Preduzmi ideju je platforma i nastala, ali i mapiranju potreba članova zajednice i njhovom povezivanju.

Ukoliko želite da budete u toku sa sledećim okupljanjem ili želite da postanete član zajednice, prijavite se na linku.

Belgrade Gets Digital Meetup je mesto za povezivanje, deljenje znanja, stvaranje veza, saradnje i potencijalna partnerstva u okviru lokalnog ekosistema.

Belgrade Gets Digital je nastao u okviru projekta Preduzmi ideju, sa ciljem podrške postojećih, ali i budućih preduzetnika na putu od inovativnih ideja do svetski priznatih startapa. Jedan od glavnih fokusa projekta je razvoj i unapređenje razmene znanja u startap ekosistemu, rad sa mentorima, savetnicima, istraživačko-razvojnim partnerima i suosnivačima između Srbije i razvijenijih tržišta.