Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Čari burazerskog biznisa: Dechko Tzar

Prvo gostovanje u okviru DIY Creative BLKN, specijalnog programa saradnje između Nove Iskre i SAE Instituta.

18 Oct

Datum

Četvrtak, 18. oktobar

Predavač

Braća Burazeri

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra 

Ulaz

Slobodan ulaz

O tribini

Kroz predstavljanje aktuelnih i svežih aktivnosti u vezi brenda Dechko Tzar kao i razvojnih strategija kolektiva Braća Burazeri imaćemo priliku da kroz razgovor sa njihovim kreatorima Nikolom i Nenadom Radojčić saznamo o izazovima na koje su naišli prilikom kreiranja firme, brenda, razvoja tržišta i saradnje sa klijentima.

Nikola i Nenad će nas upoznati sa tim na koji način su donosili poslovne odluke, ali će nam i predstaviti koje trenutke smatraju ključnim za razvoj njihovog profesionalnog puta.

Kroz interaktivne susrete i razgovore publika će dobiti odgovore na neka od pitanja u vezi sa realnim izazovima sa kojima se susreću kreativci kada kreiraju svoje studije, dizajniraju sveže brendove i osvajaju nova tržišta.

DIY: Creative BLKN je specijalni program saradnje SAE Instituta i Nove Iskre nastao sa idejom promocije regionalnih i lokalnih biznisa iz domena kreativne industrije.

Predavač

Braca Burazeri

Braća Burazeri

Grafički dizajneri

Nikola i Nenad Radojčić su rođena braća, grafički dizajneri iz Beograda. Aktivni su na sceni od kraja devedesetih kao grafiti crtači i članovi Bg Illegal ekipe. Profesionalno se bave dizajnom od 2001. kada je nastala i prva Dechkotzar majica. Od 2002. do 2011. bili su članovi kreativnog tima B92, a od 2011. se potpuno osamostaljuju i posvećuju razvoju svog dizajn studija. Kao freelanceri rade za mnoge klijente i kreativne agencije (Frikom, Samizdat B92, Fond B92, Filmski centar Srbije, Jugoslovenska Kinoteka, Mandarina Cake Shop, klubovi Mladost, Ludost, Radost, Barutana, Prima kozmetika, Telenor, Coba & Associates, Idea Plus, Ovation, Popular...) i paralelno razvijaju Dechkotzar brend. 2015. otvorena je i prva Dechkotzar radnja u Beogradu.