Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Čitanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostor-vremena

Održana prva intezivna radionica u okviru četvrtog ciklusa NELT edukativnog programa.

24 Nov

Datum

Subota, 24. novembar

Predavač

Katarina Pejović

Vreme

10-18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Zatvoren događaj

O radionici

Tokom trodnevnog, intezivnog, rada polaznici četvrtog ciklusa NELT edukativnog programa imali su priliku da kroz nekoliko dinamičnih, interaktivnih i kreativnih vežbi i igara, upoznaju na neki drugi način: sebe, grad u kojem borave, alo i kolege ostale učesnike u programu.

Katarina Pejović, voditeljka radionice, podstakla je učesnike na razmišljanje o mnogim pitanjima koja se tiču vremena i prostora, kao i određivanja našeg mesta u stvarnosti koju živimo.

Ideja ove radionuce je da se učesnici bolje upoznaju, otkriju skrivene priče grada i kreiraju nova polja za saradnju u programskim aktivnostima koje tek slede.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!

Predavač

Katarina Pejovic

Katarina Pejović

Dramaturg

Diplomirala je dramaturgiju i filmski i TV scenario na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a pored dramaturgije bavi se pisanjem, pedagogijom, intermedijskom umetnošću, kulturnim aktivizmom i prevođenjem. Ostvarila je saradnju s mnogobrojnim institucionalnim i nezavisnim organizacijama, rediteljima, koreografima, intermedijskim umetnicima i interdisciplinarnim istraživačima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Italiji, na Malti i Kipru, u Holandiji, Velikoj Britaniji, SAD i Austriji. Njeni umetnički radovi i intermedijski projekti predstavljeni su na festivalima u preko 20 zemalja sveta.