Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Čitanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostor-vremena

Prva radionica u okviru Nelt edukativnog programa!

10 Nov

Datum

Petak, 10. novembar

Predavač

Katarina Pejović

Vreme

17h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Zatvoreni događaj

O radionici

U tri dana zajedničkog deljenja prostor-vremena, učesnici trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa imali su priliku da izazivaju čula i percepciju kroz niz vežbi i igara koje za cilj imaju da postave neka od pitanja: Da li je istina da prostor doživljavamo samo trodimenzionalno i vreme samo linearno? I da li postoji razlika između spoljašnjeg, «objektivnog», prostora i vremena i našeg unutrašnjeg, «subjektivnog»?

Radionica je zamišljena kao interdisciplinarna igra u više prostora, ticala se ispitivanja novih načina za određivanje sopstvenih koordinata u odnosu na stvarnost koja nas okružuje.

Cilj radionice je bio da podstakne polaznike na razmišljanje, otvaranje i razgovor sa drugim učesnicima programa, kako bi se što bolje upoznali, povezali i kvalitetnije sarađivali u nastavku programa.

Polaznici NELT edukativnog programa u narednih 12 meseci, će imati priliku da razvijaju veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. Treći ciklus edukativnog programa koji organizuje kompanija Nelt u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB, trajaće od oktobra 2017. do septembra 2018. godine.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.

Predavač

Katarina Pejovic

Katarina Pejović

Dramaturg

Diplomirala je dramaturgiju i filmski i TV scenario na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a pored dramaturgije bavi se pisanjem, pedagogijom, intermedijskom umetnošću, kulturnim aktivizmom i prevođenjem. Ostvarila je saradnju s mnogobrojnim institucionalnim i nezavisnim organizacijama, rediteljima, koreografima, intermedijskim umetnicima i interdisciplinarnim istraživačima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Italiji, na Malti i Kipru, u Holandiji, Velikoj Britaniji, SAD i Austriji. Njeni umetnički radovi i intermedijski projekti predstavljeni su na festivalima u preko 20 zemalja sveta.