Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Correlation between content, concept and design

U okviru festivala Beograd Svetlosti, ove nedelje u Novoj Iskri imamo čast da predstavimo predavanje Sandre Praun, grafičke dizajnerke iz Stokholma koja je zajedno sa Aleksandrom Stratimirović objavila knjigu You Say Light I Think Shadow, priču o svetlosti i tami rečima 109 autora – pisaca, vizuelnih umetnika, arhitekata, dizajnera, filmskih producenata, fotografa, istoričara i teoretičara umetnosti, plesa i filma.

30 Sep

Datum

Sreda, 30. septembar

Predavač

Sandra Praun

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Beograd Svetlosti je multidisciplinarna platforma posvećena razvoju kulture svetla. Promovisanjem kvaliteta i kreativnosti, inovativnih pristupa i proaktivnog razmišljanja o svetlosnom identitetu grada, Beograd Svetlosti ohrabruje diskusiju, integraciju i razmenu iskustva i znanja u domenima savremenog umetničkog stvaralaštva, arhitekture i dizajna. Beograd Svetlosti takođe poziva i uključivanje šire lokalne zajednice u proces podizanja svesti o značaju prirodne svetlosti, kvalitetnom osvetljavanju, očuvanju noćnog neba, mogućnostima i dometima aktuelnih tehnologija u oblasti osvetljenja.

Insprisani Međunarodnom godinom svetlosti koja se ove godine proslavlja širom sveta, pod sloganom Budućnost je sjajna, festival je za period od 28.9. do 3.10. pripremio niz kulturnih događaja koji će nas upoznati sa potencijalima svetlosti u svim njenim osobinama i kvalitetima. Predavanje Sandre Paun Correlation between content, concept and design koje se održava u Novoj Iskri će se baviti temama grafičkog dizajna i Sandrinog rada, sa specijalnim fokusom na knjigu i projekat You Say Light I Think Shadow.

Ovaj projekat je osvojio ovogodišnju prestižnu Red Dot nagradu u kategoriji Communication Design.

Predavanje Correlation between content, concept and design Sandre Praun biće održano u Novoj Iskri u sredu, 30. septembra u 17:30 h. Ulaz je slobodan.

Predavač

Sandra Praun

Dizajnerka

Grafička dizajnerka i ilustratorka iz Stokholma. Studije poslovne administracije, teorije filma i filozofije završila je na univerzitetima u Stokholmu i Gracu, a specijalizaciju u oblasti grafičkog dizajna na Konstfack univerzitetu u Stokholmu 2006. godine. Od 2001. je suosnivač i umetnički direktor studija za dizajn – Studio S - koji radi na projektima u oblasti korporativnog identiteta, uredništva, grafičkog dizajna, filma i fotografije. Jedan je od glavnih članova na projektu  Urban Forest koji povezuje dizajnere, umetnike i zantlije na različitim projektima. Kao predavač drži nastavu u Forsbergs školi za dizajn.