Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Design thinking i rešavanje kompleksnih problema

Četvrta, u nizu, dvodnevna mentorska radionica u okviru Nelt edukativnog programa.

15 Mar

Datum

Petak, 15. mart

Predavač

/

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Zatvoren događaj

O radionici

Kroz niz vežbi ova radionica je identifikovala oblasti interesovanja polaznika četvrte generacije Nelt edukativnog programa i pružila alate za detaljniju analizu specifičnosti izazova, kao i za mapiranje relevantnih aktera u tim poljima, kako u lokalnom, tako i u regionalnom i globalnom kontekstu.

Ova radionica imala je za cilj osnaživanje pojedinca za preuzimanje aktivne uloge u procesima transformacije društva, ali i da podigne razumevanje o zajedničkim  elementima u okviru identifikovanih izazova koji se mogu analizirati i potencijalno rešavati kolaborativno kroz radne i projektne timove.

 

 

Design thinkig se koristi kao alat u procesu rešavanja složenih društvenih/ekonomskih/ekoloških izazova koji podrazumevaju multidisciplinarne i intersektorske pristupe u procesu dizajniranja opsežnih i dugoročnih rešenja koja odgovaraju na različite potrebe različitih korisnika.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!