Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Dizajn – motor tržišne konkurentnosti

Ovog meseca nastavljamo ciklus razgovora “Dizajn – motor tržišne konkurentnosti“, ovog meseca u gostima su Little Blue Pot i Coba&Associates.

12 May

Datum

Četvrtak, 12. maj

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O tribini

Treća u nizu saradnji kompanija i kreativaca koju ćemo predstaviti u okviru ciklusa Dizajn – motor tržišne konkurentnosti je ona između premijum brenda Little Blue Pot, i tima brending agencije Coba&Associates. Osnivačica brenda Jovana Lea Simić isred kompanije JDM, kao i kreativni direktor Slobodan Jovanović Coba i senior dizajnerka Tamara Pešić ispred kreativne agencije Coba&Associates, tokom razgovora će predstaviti proces njihove saradnje i značaj kreativnih rešenja i brendinga za globalni tržišni uspeh ovog mladog brenda.

Novi premijum brend luksuznih proizvoda od voća i začinskog bilja pod intrigantnim nazivom Little Blue Pot predstavljen je na tržištu početkom ove godine. Inspiracija za proizvode i priču oko brenda je nastala kroz sagledavanje tradicije i porodičnog nasleđa osnivača brenda, dok sam naziv brenda asocira na plavo emajlirano lonče koje se koristi u pripremi ove vrste hrane. Proces pripreme proizvoda za izlazak na tržište trajao je oko 6 meseci, a u tom periodu se osim razvoja samog proizvoda koncipirao i vizuelni identitet i dizajn pakovanja. Trenutno je u ponudi tri proizvoda – 100% prirodni pekmez od kajsija sa majčinom dušicom, džem od šljiva sa ruzmarinom i slatko od višanja sa crnim biberom. Sve tri teksture i intenziteti začina su različiti od proizvoda do proizvoda, i savršeno se uklapaju sa sirevima, mesom i vinom. Brend je za sada dostupan u samo SAD, dok će  tokom godine biti dostupan i širom Evrope.

 

Razgovor i degustacija Little Blue Pot proizvoda biće održani u Novoj Iskri u četvrtak12. maj sa počektom u 17.30 h.

Za razvijanje vizuelnog identiteta i razvoj pakovanja brenda Little Blue Pot zaslužan je tim brending agencije Coba&Associates iz Beograda, na čelu sa kreativnim direktorom Slobodanom Jovanovićem Cobom i dizajnerkom Tamarom Pešić. Agencija je specijalizovana za dizajn pakovanja, izradu vizuelnih identiteta i veb-dizajn. Sa portfoliom od preko 150 identiteta i više od 200 ambalaža, agencija predstavlja jednu od najdinamičnijih brending agencija u regionu.

Realizaciju serijala Dizajn motor tržišne konkurentnosti podržala je Razvojna agencija Srbije.

Predavači

Jovana Lea Simic

Jovana Lea Simić

Preduzetnica

Sa samo 26 godina vlasnica je i drektorka preduzeća JDM iz Beograda, koje stoji iza brenda Little Blue Pot. Trenutno je na doktorskim studijama iz oblasti turizma, a hranu kao svoju najveću strast je pretvorila u stalnu poslovnu okupaciju. Kao diplomirani ekonomista sa masterom iz  menadžmenta ljudskih resursa, stekla je iskustva koja joj pomažu da uspešno vodi svoj biznis. Aktivna je u oblasti ženskog preduzetništa i kroz svoj rad se zalaže za jačanje mikro i marko preduzeća u Srbiji.

Slobodan Jovanović Coba

Dizajner

Osnivač i kreativni direktor agencije, kao i portala Designed.rs i projekta Packtivity. Dizajnom se bavi od 1985. godine i tokom godina je stekao iskustva u brojnim agencijama, i radio za najveće i najmanje regionalne i multinacionalne brendove. Predavao je na kursu Grafički dizajn SAE Instituta u Beogradu, učestvovao na brojnim panelima i bio predavač na stručnim konferencijama i festivalima.

Tamara Pesic

Tamara Pešić

Dizajnerka

Rođena je 1988. godine, a osnovne akademske studije završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Radi u domenu tipografije, dizajna, ilustracije i grafike, a prethodnom periodu je radila u kompaniji AURA na poziciji art direktora. Trenutno radi kao senior designer u agenciji Coba&Associates.