Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
15 Oktobar 2019

Druga međunarodna konferencija projekta Connect for Creativity – “Creative Catalyst” – održava se u decembru u Kajseriju (Turska)

 

Konferencija pod nazivom “Creative Catalyst: A role for universities in building creative industries” održaće se 5. i 6. decembra 2019. godine na Univerzitetu Abdullah Gül u Kaiseriju i ima za cilj da podstiče saradnju između kreativnih industrija i univerzitetskih ustanova. Za određeni broj delegata, uključujući i 10 odabranih iz Srbije, biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Onlajn prijave su otvorene 27. oktobra 2019.

Predvođeni Britanskim savetom, u partnerstvu sa ATÖLYE i Univerzitetom Abdullah Gül u Turskoj, habovima bios u Grčkoj i Nova Iskra u Srbiji, projekat Connect for Creativity će predstaviti svoju drugu međunarodnu konferenciju u Kajseriju (Turska), nakon konferencije Creative Backslash koju je u junu predstavila Nova Iskra u Beogradu. Konferencija pod nazivom Creative Catalyst: A role for universities in building creative industries održaće se 5. i 6. decembra 2019. godine na Univerzitetu Abdullah Gul u Kaiseriju i ima za cilj da podstiče saradnju između kreativnih industrija i univerzitetskih ustanova. Za određeni broj delegata, uključujući i 10 odabranih iz Srbije, biće pokriveni troškovi puta i smeštaja. Onlajn prijave su otvorene 27. oktobra 2019.

Connect for Creativity je 18-mesečni projekat koji sufinansiraju Evropska unija i Republika Turska kroz program interkulturalnog dijaloga koji vodi Institut Iunus Emre. Projekat ima za cilj da ojača interkulturalni dijalog povezivanjem kreativnih habova i zajednica. Paralelno sa tim ciljem, Univerzitet Abdullah Gul domaćin je međunarodne konferencije o umrežavanju s ciljem okupljanja akademskih profesionalaca, umetnika, kreativnih i kulturnih radnika i kreatora politika.

Organizovana u okviru projekta Connect for Creativity, konferencija pod nazivom Creative Catalyst: A role for universities in building creative industries održaće se u Kajseriju (Turska), 5. i 6. decembra 2019, na Univerzitetu Abdullah Gül. Druga međunarodna konferencija u okviru projekta fokusiraće se na kreativnost i interkulturne kompetencije, kao i ulogu koju saradnje između kreativnih industrija i univerziteta mogu igrati u oblikovanju budućnosti obrazovanja. Konferencija će istražiti zašto su kreativnost i interkulturalna kompetencija uvršteni među deset najvažnijih veština budućnosti. Takođe će se fokusirati na pitanja kao što su Koja je uloga i doprinos visokog obrazovanja u kreativnoj ekonomiji? ili Kako kreativne industrije mogu da preuzmu aktivnu ulogu u dizajniranju i daljem razvoju budućeg obrazovanja?.

U Kajseriju će se sastati kreatori politika i stručnjaci iz domena kreativnih industrija!

Konferencija će okupiti donosioce odluka, lidere i stručnjake iz cele Evrope, kako bi zajednički istražili budućnost kreativnosti, veština, radne snage i kulture. Događaj će kreativnim i kulturnim profesionalcima ponuditi priliku za razmenu znanja, ideja i iskustava u cilju izgradnje dijaloga i podsticanja novih saradnji, kroz radionice, grupne diskusije i panele. Očekuje se da će druga po redu međunarodna konferencija u okviru projekta Connect for Creativity ugostiti učesnike iz redova akademskih profesionalaca, umetnika, tehnologa, kreativnih i kulturnih profesionalaca i kreatora politika iz Velike Britanije, Evrope i sa zapadnog Balkana.

Projekat će pokriti troškove putovanja i smeštaja za ograničen broja učesnika iz Velike Britanije, Grčke, Turske i Srbije!

Konferencija je otvorena za javnost i besplatna. Za učešće je neophodna registracija. Putni i troškovi smeštaja ograničenog broja učesnika odabranih putem otvorenog poziva biće pokriveni u okviru projekta. Učesnici će sami finansirati svoje dnevnice. Krajnji rok za prijavu je nedelja, 27. oktobar 2019. godine, 23:59, putem sajta connectforcreativity.eu.

Prijavite se ovde:

https://connectforcreativity.eu/news-detail/open-call-for-creative-catalyst-conference/