Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

eSport u Srbiji – eSport eko-sistem i priče profesionalnih gejmera

Nova Iskra predstavlja prvu panel diskusiju u okviru FTW! Gaming Hub programa, a ovog meseca bavimo se temom eSporta, u saradnji sa ekipom Peak eSports.

 

14 Jun

Datum

Četvrtak, 14. jun

Predavač

/

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan

O tribini

Elektronski sport ili eSport je jedan od najvećih fenomena današnjice. eSports je forma takmičenja u video igrama na profesionalnom nivou, preko računara ili konzola. Brzorastuća eSports i “competitive gaming” scena bila je glavni fokus ove industrije kako u 2017. godini, tako i tokom 2018. godine, sa velikim indikacijama daljeg rasta.

Da li gejming i eSport industrija imaju šanse da opstanu u Srbiji ili ne? Saznajte direktno od naših učesnika, a imaćete priliku i da ih tokom diskusije pitate sve što vas zanima, kao i da se upoznate sa njima nakon panela. Ovaj otvoreni razgovor koji Nova Iskra realizuje u saradnji sa ekipom Peak eSports, namenjen je svima onima koji bi želeli da saznaju više o eSportu, njegovom funkcionisanju, načinu života profesionalnih gejmera, kao i o tome kako se postaje jedan od njih. Želimo da ojačamo kolektivnu svest o eSportu, rušimo tabu teme i približimo profesionalni gejming širokoj publici.

Gosti učesnici su prepoznatljive ličnosti koje su već duže prisutne u ovom svetu: Minja Kefer  i Ognjen Kutlača [Peak eSports], Stefan “Stefanotti” Petrović [Pro CS: GO player, trenutno igra za Peak eSports], Viktor “Buktop” Knežević [Ex Pro Dota 2 player, Certified Personal Trainer, Owner at LVLUP Barcraft & e-sport club] i Đorđe Đurđev [Fortuna eSports]. Sa sigurnošću se može reći da su oni jedni od pionira eSporta u Srbiji, koji je na našim prostorima i dalje u zamahu.

Ne propustite priliku da saznate sve o eSportu u Srbiji – njegovim manama, ali i potencijalima koje sa sobom nosi! 

Peak eSports je organizacija sa sedištem u Novom Sadu, koja se fokusira na razvoj eSporta kako u regionu tako i šire, kreiranjem I vodjenjem timova u kompetitivnim igrama i organizacijom različitih dogadjaja. Organizacija broji pet članova menadžment tima, kao i 3 ekipe u igrama Heroes of the Storm, League of Legends i Counter Strike: Global Offensive. Peak eSports se već sada može pohvaliti sjajnim uspesima, i sa ponosom reći da su njihove ekipe već sada poznate zajednici.

Pored kontinuiranog prisustva na online turnirima, ekipe su se pojavlie i na nekoliko s“lan” turnira ne samo na teritoriji Srbije, već i na  velikom sajmu gejminga održanom u Zagrebu po sedmi put, pod nazivom Reboot Infogamer i našem ekvivalentu zvanom Gamescon u Beogradu. Nedavni uspesi uključuju drugo mesto na USF Gaming Fair događaju, organizovanom od strane Unije studenata Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu gde se dosta dobrih timova se odazvalo na poziv među kojima je verovatno vama najpoznatija Crvena Zvezda, tačnije njihova eSport frakcija, kao i treće mesto na nedavno zavšrenom takmičenju pod nazivom LSL.

 

Prošlog decembra, kreativni hab Nova Iskra, pokrenuo je posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gejminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju.