Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Extraform

Nova Iskra u februaru započinje programski ciklus koji ima za cilj da prikaže najuspešnije saradnje kompanija i vodećih domaćih kreativnih timova

18 Feb

Datum

Četvrtak, 18. februar

Predavač

Zoran Jedrejčić

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O tribini

Bilo da su u pitanju strategije komunikacija, vizuelni identiteti, dizajn pakovanja ili sam razvoj novih proizvoda, redizajn postojećih ili pokretanje novih brendova, proces dizajna uvek igra ključnu ulogu u novom tržišnom uspehu neke od ovih kompanija. Prva u nizu saradnji koje ćemo predstaviti je ona između proizvođača nameštaja Extraform i kreativnog direktora i industrijskog dizajnera Zorana Jedrejčića. U narednim mesecima predstavljaćemo i druge uspešne primere, kao što su pivara Kabinet, preduzeće JDM ili još jedna fabrika nameštaja – GIR.

Program Dizajn – motor tržišne konkurentnosti se fokusira na uspešne primere proizvoda, usluga i brendova koji su uz pomoć kvalitetnih i strateških kreativnih i dizajnerskih rešenja uspeli da se brzo pozicioniraju na loklanom, regionalnom ili inostranom tržištu, kao i na one kompanije koje su kroz proces re-brandinga uticale na svoje re-pozicioniranje na ovim tržištima.

Extraform je proizvođač tapaciranog nameštaja iz Sente, prisutan na našem tržištu od 1984. godine. Proizvodni proces objedinjuje najbolja iskustva iz domena zanatske izrade i serijske proizvodnje, i odvija se u savremeno opremljenoj hali površine 5.000 m2 u kojoj je aktivno oko 70 zaposlenih. U Extraformu se koriste najkvalitetniji, sertifikovani domaći i uvozne materijali, uz mogućnost kastomizacije proizvoda prema potrebama kupaca. Extraform je ostvario zapaženo prisustvo na poslednjem Beogradskom sajmu nameštaja, a 2015. godine predstavljena je i nova URBAN kolekcija savremeno dizajniranog nameštaja koja ostvaruje odlične rezultate na tržištu.

U prvom programu iz ciklusa Dizajn – motor tržišne konkurentnosti koji će biti održan u četvrtak18. februara u 17:30 h u Novoj Iskri, učestvovaće Bela Čaki, vlasnik kompanije Extraform i Zoran Jedrejčić, kreativni direktor i industrijski dizajner koji je u ponudu Extraforma uneo nove proizvode i redizajn postojećih, kao i redizajn i novu strategiju komunikacija za Extraform brend. Biće to razgovor o uspešnoj saradnji proizvođača nameštaja i kreativnog tima, kao i o njihovim rezultatima, uz opipljive podatke koji ukazuju na to da dizajn može biti snažan pokretač razvoja i konkurentnosti preduzeća.

Pored prezentacija same kompanije i predstaljanja čitavog procesa od strane kreativnog direktora, razgovor sa učesnicima moderiraće Relja Bobić, programski menadžer Nove Iskre. Ulaz na program je besplatan i otvoren za javnost.

Realizaciju serijala Dizajn motor tržišne konkurentnosti podržala je Razvojna agencija Srbije.

Predavač

Zoran Jedrejcic

Zoran Jedrejčić

Dizajner

Tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim kolegama, uključujući i sedmogodišnji angažman sa Ettore Sottsassom, italijanskim dizajnerom i arhitektom. Nakon toga, Jedrejčić otvara sopstveni dizajn studio u Milanu, a u skorije vreme i u Beogradu. Imao je prilike da dizajnira za neke od vodećih svetskih brendova kao što su Artisan, 3M, Dada Cucine, Fratelli Guzzini, Nambe', Segis i drugi. Pored niza priznanja koje je osvojio za svoj dizajn, izlagao je u priznatim muzejima kao što su MAK Wien, ICA Boston, MoMA NY ili Ozone Centre Tokyo.

 

Trenutno je gostujući profesor na Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) u Milanu, kao i na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. U okviru svog predavanja u dizajn inkubatoru Nova Iskra, Jedrejčić je predstavio neke od svojih projekata, osvrnuo se na proces razvoja proizvoda i njegov menadžment, kao i na rad sa studentima kojem je posvećen tokom poslednjih godina.