Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Fostering entrepreneurship and building startup communities in Serbia

Predavanje o današnjem stanju na domaćoj startup sceni.

8 May

Datum

Četvrtak, 8. maj

Predavač

Ivan Kovačević

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Kao uvod u StartIt festival, u Dizajn inkubatoru Nova Iskra biće upriličeno predstavljanje kompletnog festivalskog programa, kao i predavanje jednog od organizatora, IvanaKovačevića, koji će sagledati današnje stanje na domaćoj startup sceni.

Jedan od ciljeva ovog festivala je da okupi kreativne pojedince koji se tek upoznaju sa tehnološkim preduzetništvom, a ne samo aktivne članove startap zajednica u našem regionu, kao i da inicira pokretanje njihovih projekata

Organizacija SEE ICT iz Beograda od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali organizuje prvi Startit Fest koji će okupiti vodeće mlade IT kompanije iz Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i sve one koji se interesuju za inovacije, nove tehnologije i preduzetnštvo. Od iskusnih i uspešnih preduzetnika na festivalu će gostovati Branko Milutinović iz Nordeusa, IgorBogićević iz kompanije Seven Bridges Genomics, kao i predstavnici ključnih evropskih fondova i akceleratora, kao što su Seed Camp, Speed Invest, Eleven i drugih.

Predavač

Ivan Kovačević

Preduzetnik

Nakon studija u Novom Sadu i Vroclavu uzeo je aktivno učešće u razvoju startup kulture na našim prostorima, a već tokom studija bio je aktivni član nekoliko studentskih organizacija, uključujući mesto u odboru EESTEC International, međunarodnog udruženja studenata elektrotehnike i računarstva. Jedan je od pokretača serijala događaja Mobile Monday na našim prostorima, i aktivan je član CEE ICT-a. Učestvovao je u izradi nekoliko publikacija koje se bave razvojem ideja, studentskom preduzetništvu i otvorenim inovacijama.