Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

From Design To Art And Back

Dizajn inkubator Nova Iskra ima zadovoljstvo da u okviru svog redovnog edukativnog programa predstavimo jednog od najpriznatijih srpskih grafičkih dizajnera i autora Slavimira Stojanovića!

23 May

Datum

Četvrtak, 23. maj

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

Kroz predavanje naslovljeno From Design To Art And Back, Slavimir će govoriti o svojim iskustvima u traženju ravnoteže između “autorskog” i “komercijanog” angažmana, kao i njegovim trenutnim fokusima koji su pre svega okrenuti razvoju sopstvenog brenda Futro, kao i o nizu autorskih i umetničkih projekata na kojima trenutno radi.

Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Muzeja umetnosti i oglašavanja u Hamburgu i Muzeju plakata u Varšavi.

Predavač

Slavimir Stojanovic

Slavimir Stojanović

Dizajner

Rođen 1969. godine u Beogradu. Počeo je da se bavi dizajnom kada je imao 16 godina. Pohađao je Dizajnersku gimnaziju i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, kao i na HDK u Geteborgu u Švedskoj. Između 1992. i 1999. radio je za S Team Bates Saatchi & Saatchi. Od 1999. do 2007. živeo je u Ljubljani, gde je radio za Kompas Design, Arih Advertising i sopstveni Futro Creative Service Unit.

Od 2010. godine radi kao kreativni direktor Communis DDB u Beogradu. Postao je i partner u firmi Designis, agenciji za dizajn i brendiranje takođe baziranoj u Beogradu. Za svoj rad primio je preko 200 nagrada i priznanja, uključujući Epica, Cresta, Clio, Eurobest, Golden Drum, ADC, TDC, Brumen, Grifon, Global Award i brojne druge. Objavljivan je u časopisima širom sveta - Graphis, Print, Communication Arts, Computer Arts, How, Media Marketing, MMKreativ, Novum…

Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Muzeja umetnosti i oglašavanja u Hamburgu i Muzeju plakata u Varšavi. Uključen je u Taschenovom izdanju "Contemporary Graphic Design", kao i u publikaciji "30 New Masters of Poster Design". Živi i radi u Beogradu, gde je 2012. godine pokrenuo svoj brend Futro.