Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Ftw! gaming hub – Moć igranja

Nova Iskra otpočinje novu, značajnu programsku celinu posvećenu razvoju domaće gaming industrije.

14 Dec

Datum

Četvrtak, 14. decembar

Predavač

Dušan Žica

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Nova Iskra otpočinje novu, značajnu programsku celinu posvećenu razvoju domaće gaming industrije. “FTW! Gaming Hub” je zasebna programska linija koja će tokom narednih meseci, u saradnji sa vodećim gaming kompanijama i stručnjacima, jednom mesečno predstavljati različite aspekte razvoja digitalnih igara. Čast da otvori program ima Dušan Žica is Amo2 studija, sa uvodnim predavanjem posvećenim istoriji igranja uopšte. Ovaj program ujedno je uvod u drugi Games.con sajam koji se održava od 15. do 17. decembra na Beogradskom sajmu.

Ovog decembra kreativni hab Nova Iskra pokreće posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gaminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju.

Od digitalnog storytellinga, preko dizajna igara, arta, programiranja, poslovnih modela, marketinga, projektnog menadžmenta, razvoja zajednice i mnogih drugih interesantnih aspekata ove industrije, FTW! Gaming Hub namerava da okupi zajednicu mladih, sadašnjih i budućih gaming profesionalaca i pomogne im da razviju svoje znanje i veštine, kroz susrete sa iskusnim predavačima i mentorima koji su aktivni u domaćoj industriji, ali i mnogo šire.

Do juna 2018. godine biće realizovano prvih sedam sesija, a u međuvremenu možete očekivati i prve radionice i specijalne programe, dok su ambicije FTW! Gaming Hub-a mnogo šire od toga i vremenom će uključiti sve relevantne aktere srpske, regionalne i evropske gaming industrije.

Stoga se i ovo prvo predavanje realizuje u saradnji sa Games.con gaming festivalom, koji se održava u Beogradu od 15. do 17. decembra na Beogradskom sajmu, te je ovaj kickoff FTW! GH svojevrsni pred program festivala.

Jedan od događaja koji su obeležili 2016. godinu bio je prvi Games.con. Preko 20.000 ljubitelja igara i pop kulture prošlo je kroz halu 2 Beogradskog sajma, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou. Games.con će ove godine zauzeti ne samo Halu 2, već i Hale 3 i 3a. Zvezde festivala biće predstavnici jedne od najmoćnijih kuća u svetskoj industriji igara, Blizzard Entertainment. Na Games.con-u očekuje vas krem domaćih developera, distributera gaming opreme, e-sports asocijacija, mediji, boardgaming klubovi, izdavačke kuće i striparnice, YouTuberi, najbolji kosplejeri i svi oni koji su se videli kao deo Games.con festivala.

U okviru svog kick-offa, FTW! Gaming Hub zajedno sa Games.con predstavlja predavanje Moć igranja, Dušana Žice, kao idealan uvod u sve ono što nas očekuje i narednim mesecima i godinama u okviru ovog jedinstvenog gejming haba, a tokom narednih dana na Beogradskom sajmu.

Predavanje će pružiti pregled značaja i percepcije igara kroz ljudsku istoriju, uz osvrt na istorijski razvitak i mesto koje neke igre imaju u popularnoj kulturi (direktno i putem transmedije), od prvih stonih RPG-ova i arkadnih pionira, do savremenih PC MOBA i mobilnih igara. Otkrijte kako i zašto volimo da se igramo, šta nam to igre donose i kako su kompjuterske igre menjale svet u kojem živimo.

Predavanje Moć igranja Dušana Žice biće održano u četvrtak 14. decembra u 18 hu Novoj Iskri. Ulaz je slobodan!

Predavanje se realizuje uz podršku Razvojne agencije Srbije.

Predavač

Dusan Zica

Dušan Žica

Kreativni strateg

Dušan Žica je kreativni strateg i marketinški eskpert, fanatično zaljubljen u teoriju, dizajn i interaktivnu naraciju stonih RPG-ova i video igara raznih žanrova. Nakon bogatog iskustva u advertajzing agencijama  (BBDO, Ogilvy, Grey, JWT, itd.), gde je radio kao višestruko nagrađivani kopirajter i kreativni direktor, trenutno ostvaruje snove u industriji video igara. Posvećen je proučavanju veze kreativnog i neuro-naučnog pristupa marketingu i dizajnu video igara.