Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

FTW! Gaming Hub: Selling Shovels in the Games Industry

Nova Iskra najavljuje drugu sezonu FTW! Gaming Hub programa, koju ovog meseca otvaramo predavanjem na temu drugačijeg pristupa razvoju video igara, u saradnji sa studijom Prune Games.

5 Oct

Datum

Petak, 5. oktobar

Predavač

Chris Filip

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan

O predavanju

Industriju razvoja igara čini mnogo više od čistog programiranja, 3D modeliranja ili razvoja ideja. U pitanju je veoma složena industrija, koja se sastoji od velikog broja povezanih oblasti koje zajednički doprinose životnom ciklusu razvoja jedne igre, odnosno proizvoda.

U okviru prvog predavanja u okviru FTW! Gaming Hub-a u ovoj sezoni, Chris Filip će pričati upravo o alternativnim putevima koje pojedinci zainteresovani za rad na igrama mogu izabrati, uključujući strimovanje video sadržaja, novinarstvo, kreiranje pomoćnih alata ili pružanje usluga, kako bi pronašli svoje mesto u ovoj rastućoj industriji.

 

Često nedovoljno obraćamo pažnju na to da su pri procesu razvoja video igara potrebna i brojna druga zanimanja osim programera. U ovoj industriji neophodni su i oni koji se bave upravljanjem projektima, kontrolom kvaliteta, prodajom, ali i marketingom i HR-om i brojnim drugim zanimanjima.

Prune Games, sa kojim se zajednički ovo predavanje realizuje, je beogradski studio za razvoj igara čiji je fokus, pored rada na igrama, da potpomogne razvoj lokalne zajednice dovođenjem iskusnih ljudi iz industrije da podele svoja znanja i praktična iskustva.

Prošlog decembra, kreativni hab Nova Iskra pokrenuo je zasebnu programsku liniju posvećenu domaćoj industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. U drugoj sezoni ovog programa očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gejminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju.

Predavač

Chris Filip

Chris Filip

Suosnivač i direktor Game Anglia

Chris Filip je suosnivač i direktor Game Anglia, najveće konferencije posvećene razvoju igara u istočnoj Engleskoj. Chris je poreklom iz Rumunije, a diplomirao je na katedri za dizajn video igara na Univerzitetu u Safolku. Radio je za kompanije kao što je Ubisoft, i kao menadžer proizvoda u mobilnoj industriji igara. Posvećen je edukaciji i stvaranju prilika za mlade ljude što je ujedino bio i glavni razlog za pokretanje Game Anglia inicijative. Čest je gost na mnogim konferencijama, predavanjima i događajima širom sveta gde promoviše misiju i rad svoje organizacije.