Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Game Design: od casual do hardcore igara

Peto predavanje u okviru FTW! Gaming Huba-a: Game Design: od casual do hardcore igaraKoji impulsi motivišu interakcije igrača?

13 Apr

Datum

Petak, 13. april

Predavač

Uroš Banješević

Vreme

18:00h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Nakon prošlomesečnog gostovanja Zero Gravity Games studija u okviru FTW! Gaming Hub programa Nove Iskre, ovog meseca svoja bogata iskustva u domenu razvoja i lansiranja jednog ambicioznog gaming projekta podeliće Uroš Bašnjević, Chief Creative Officer domaćeg MadHead Games studija.

Mad Head Games je novosadsko-beogradski studio za razvoj video igara, koji je osnovan u julu 2011. godine, i iza sebe već ima nekoliko nagrada. Kompaniju su osnovali programeri i prijatelji sa zajedničkom strašću za kreiranjem igara, ujedinjeni oko vizije predstavljanja intenzivnih i zabavnih naslova.

Njihove igre, među kojima su Nevertales: The Beauty Within i Cadenza: Music, Betrayal and Death, kreirane su vešto, sa impresivnim za detaljima i dobrom atmosferom. Ali, pre svega su zabavne. Iako su poznati po svom radu na HOPA (hidden object puzzle adventure) igrama, studio se poslednjih godina okreće mid/hard-core projektima i samostalnom objavljivanju igara.

Prošlog decembra, kreativni hab Nova Iskra pokrenuo je posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gaminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju.

MadHead Games studio trenutno prolazi kroz period najveće promene do sada – tranzicije iz casual u mid/hard-core estetiku, a Uroš će iz prve ruke objasniti kako iskoristiti znanje stečeno na casual naslovima i primeniti ga na razvoj hard-core igara.

Zahvaljujući novim projektima na kojima studio radi, Uroš će napraviti poređenje i provesti vas kroz osnovne postulate game design-a primenjive na igre različitih žanrova, te objasniti šta im je zajedničko i na koji način deluju na primalne ljudske impulse u svakoj igračkoj interakciji.

 

Predavač

Uroš Banješević

Cco Mad Head Games

Kao jedan od pionira game developmenta u regionu i Chief Creative Officer studija Mad Head Games, Uroš će iskoristiti svoje desetogodišnje iskustvo iz domena 2D i 3D arta, animacije i game dizajna kako bi na ovom predavanju posetiocima preneo deo svog znanja. Pored toga što je jedan od osnivača Mad Head Games studija i jedan od pionira game developmenta u Srbij, Uroš je i dobitnik nekoliko svetskih nagrada na polju digitalne grafike. Sa preko 30 projekata na kojima je vodio timove MHG studija, naučio je mnogo o porazu, istrajnosti i uspehu. Uroš danas sa razlogom menja svoj status mladog developera u veterana industrije.