Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Gde je put za Kanzas?

Predavanje marketing stručnjaka i digitalnog stratega Lazara Džamića.

2 Apr

Datum

Četvrtak, 2. april

Predavač

Lazar Džamić

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O predavanju

U svom predavanju Gde je put za Kanzas? Kako se marketing promenio – i ostao isti, Lazar će govoriti o novoj tehnološkoj revoluciji koja je doprinela ekspanziji digitalnog marketinga, kao i o trendovima i mehanizmima kojima se mogu postići željeni marketinški rezultati. Prvi deo predavanja će biti posvećen velikim promenama u domenu savremenog marketinga, problemima koje su te promene nametnule brendovima i agencijama, kao i paradoksalnoj činjenici da je suština brendinga ostala ista. Tokom drugog dela predavanja biće više reči o “content marketingu” kao jednom od najaktuelnijih modela, kao i o trendovima projektovanim za narednih nekoliko godina i njihovom potencijalnom uticaju na polje marketinga.

Digitalni prostor je prvi meta – medij koji je ikada postojao, što znači da istovremeno pripada svima i nikome. Sve to je dovelo do velikih promena u načinu na koji klijenti i agencije funkcionišu, koje ćemo pokušati da razumemo upravo kroz ovo predavanje.

Uz pomoć njegove ekspertize svoje digitalne strategije razvijale su kompanije kao što su Glenfiddich, Waitrose, Gap, Diesel, Canon, BMW, British Telecom i mnoge druge. U poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa većinom vodećih svetskih i britanskih brendova, na projektima koji su obuhvatali brojne aspekte afirmacije brendova u digitalnom domenu – od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i ECRM (electronic customer relationship management) strategija. Lazar takođe veliki deo svog vremena provodi pišući i držeći predavanja na teme iz domena digitalnog marketinga.

Predavač

Lazar Dzamic

Lazar Džamić

Marketing stručnjak

Novinarstvo, marketing, bubnjevi, čitanje, pisanje i genetska nespremnost za učešće u velikim grupnim dešavanjima. Bivši (a sebe smatra i sadašnjim) profesionalni novinar na radiju i u štampi. Konsultant za marketing i autor brojnih profesionalnih članaka o digitalnoj i analognoj komunikaciji, kao i sedam knjiga na razne teme. Poslednjih sedamnaest i po godina proveo u Londonu, sa karijerom stratega u nekoliko oglasnih agencija i, u zadnje dve i po, u Guglovomkreativnom timu ZOO.  Sada ponovo živi u Beogradu. Predavač na katedri za digitalni marketing Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Autor Cvjećarnice u kući cveća, popularne studije o fenomenu jugoslovenskog uspeha stripa Alan Ford i hit knjige Čaj od šljiva (5 izdanja), zbirke eseja o komparativnim aspektima života u Londonu i na Balkanu. Poslednja knjiga: Advertising pAge, zbirka kolumni iz Naše Borbe i raznih drugih tekstova o komunikacijskoj fenomenologiji društvenog života u Srbiji tokom vladavine Slobodana Miloševića 1990-ih.

 

Uz pomoć njegove ekspertize svoje digitalne strategije razvijale su kompanije kao što su Glenfiddich, Waitrose, Gap, Diesel, Canon, BMW, British Telecom i mnoge druge. U poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa većinom vodećih svetskih i britanskih brendova, na projektima koji su obuhvatali brojne aspekte afirmacije brendova u digitalnom domenu - od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i ECRM (electronic customer relationship management) strategija. Lazar takođe veliki deo svog vremena provodi pišući i držeći predavanja na teme iz domena digitalnog marketinga.