Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Hellion – godinu dana Early Access-a

Četvrto predavanje u okviru FTW! Gaming Huba-a: Priča o naučenim lekcijama tokom procesa rada na igri Hellion

15 Mar

Datum

Četvrtak, 15. mart

Predavač

Miroslav Mićević

Vreme

18:00h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Nakon prošlomesečnog gostovanja Nordeusa u okviru FTW! Gaming Hub programa Nove Iskre, ovog meseca svoja bogata iskustva u domenu razvoja i lansiranja jednog ambicioznog indie gaming projekta podeliće ekipa iz tima Zero Gravity Games, koja već nekoliko godina radi na projektu Hellion.

Hellion je multiplayer survival igra smeštena u bespuća svemira, u istoimenom sistemu hiljadama svetlosnih godina udaljenim od Zemlje. Kao kombinacija svemirske simulacije i sve popularnijeg survival žanra, igrači preživljavaju u surovim uslovima dubokog svemira kao što su vakuum, ekstremne temperature, radijacija, ali tu su i drugi igrači sa kojima možete, ili ne morati sarađivati. Kao svemirska simulacija, Hellion igračima pruža mogućnost da upravljaju svemirskim brodovima, istražuju napuštene stanice i sakupljaju resurse, a biće moguće napustiti bezbednost broda zarad istraživanja. 

Igra je ostvarila veoma solidne rezultate u okviru svog Early Access programa, a o iskustvu pripreme jednog ovako zahtevnog projekta, njegovog lansiranja na tržište i održavanja i širenja zajednice korisnika govoriće Miroslav Mićević iz Zero Gravity studija, kroz predavanje Hellion – Godinu dana Early Access-a. To će biti priča o naučenim lekcijama tokom procesa rada na igri Hellion. U predavanju će biti obuhvaćene razne perspektive evolucije igre i studija Zero Gravity: od dizajna igre, preko organizacije tima i biznis odluka, do community menadžmenta.

Svet Hellion-a je simulacija dalekog solarnog sistema u kome važe zakoni njutnovske fizike, a igračima je cilj da obezbede vazduh neophodan za opstanak u zastrašujućem i beskrajnom vakuumu.

Zero Gravity je startap kompanija nastala 2015. godine u Beogradu. Zero Gravity studio je osnovalo 5 osnivača, veliki ljubitelji space i survival žanra, preko kojih igrica su se i upoznali. Početkom 2017. godine lansirali su svoju prvu igru Hellion na Steam-u, u Early Access programu. Trenutno rade na njenom daljem razvoju, praveći imerzivni svet budućnosti.

Ovog decembra kreativni hab Nova Iskra pokrenuo je posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gaminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju

Predavač

Miroslav Micevic

Miroslav Mićević

PR

Miroslav Mićević radi kao biz dev u studiju Zero Gravity. Vođen maštom i kreativnošću, bavi se PR-om, marketingom, komunikacijom u timu, iznalaženjem inovativnih rešenja u kompleksnom procesu pravljenja i plasiranja igre na svetskom tržištu.