Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Improvizovani performans

U okviru četvrtog ciklusa NELT Edukativnog programa realizovana je, treća po redu intezivna radionica koju je vodio britanski glumac, reditelj i pedagog Paul Murray.

2 Feb

Datum

Subota, 2. februar

Predavač

/

Vreme

11h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Dečiji kulturni centar

Ulaz

Zatvoreni događaj

O radionici

Improvizacija u pozorištu predstavlja jedan od glavnih elemenata za rad glumca, dramaturga i reditelja, to je metodologiju koja omogućava istraživanje i razvoj narativa, likova i celokupne drame. Paul Murray je razvio jedinstvenu metodu rada sa polaznicima, gde je fokus manje na govornoj reči, a više na fizičkim karakteristikama i neverbalnim komunikacijskim veštinama izvođača.

Radionica je zasnovana na praktičnim vežbama i ne zahteva od učesnika nikakvo prethodno iskustvo u polju teatra.

Ova radionica predstavlja uvod u suštinske elemente improvizacije u performansu, i predstavlja alate i metode kao što su telesna improvizacija, verbalne i neverbalne vežbe.

Kompanija NELT organizuje četvrti ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru četvrtog ciklusa NEP-a, 27 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom DRUGA STRANA ZNANJA!