Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Inovativni biznis modeli

Prva u nizu, radionica u okviru mentorskog programa Preduzimanje.

2 Oct

Datum

Sreda, 2. oktobar

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Zatvoren događaj

O radionici

Dvanaest mentorki i trinaest mentija deo su desetomesečnog programa PREDUZIMANJE, koji osmišljen sa ciljem pružanja podrške ženama koje vode svoje poslovanje u Srbiji. Preduzetnice imaju priliku da kroz individualne mesečne sastanke sa mentorkom rade na ličnom i profesionalnom razvoju, dok su grupne radionice usmerene na unapređenje njihovih znanja i veština. Radionice se održavaju na teme od značaja za razvoj poslovanja kao što su marketing, finansije, prodaja i sl. Predavači su domaći i strani eksperti iz sveta biznisa, koji su se i sami našli u ulozi preduzetnika.

Radionica na temu Inovativnih biznis modela je okupila preduzetnice koje su se u u programu “Preduzimanje” našle u ulozi mentija. Mentorka Marija Janjušević, marketing ekspert i osnivačica nekoliko uspešnih biznisa, postarala se da učesnicama predoči i pomogne u implementaciji najboljih primera iz poslovne prakse. Ispred tima Nove Iskre, program je podržala Nana Radenković, edukatorka i su-osnivačica prvog kreativnog haba na Balkanu.

Ovo je važan napor da se preduzetnicama u Srbiji obezbedi održiv sistem podrške koji će u kontinuitetu biti okosnica njihovog ličnog i profesionalnog razvoja. Cilj programa je kreiranje zajednice osnivačica, koje svoje znanje i iskustvo nesebično dele i time unapređuju sebe i druge. Kako je uloga preduzetnice zahtevna i često usamljena, kreirale smo ovaj program kako bismo pokazale ženama da imaju jedne druge i da je to i više nego dovoljno – rekla je Milena Milić, voditeljka projekta.

Program je podržan od strane Švajcarkog preduzetničkog programa, koji više od četiri godine radi na unapređenju startap ekosistema u četiri zemlje u regionu: Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije, kao i Peruu i Vijetnamu.

Predavač

Marija Janjušević

Menadžerka za marketing i komunikacije

Marija je menadžerka za marketing i komunikacije projekta ,,Preduzmi ideju", koji sprovodi konzorcijum okupljen oko Inicijative digitalna Srbija, sa značajnim postignućima u marketingu, komunikologiji i tehnologiji. Diplomirala je komunikologiju i kroz svoju karijeru se usavršavala u prestižnim programima kao što su NextGen Woman Entrepreneurs i Start TelAviv. Marija je radila za vodeće domaće i britanske kompanije, osnovala je nekoliko startupova, od kojih je jedan nagrađen kao najbolji start-up u Srbiji čiji je osnivač žena za 2016. godinu. Takođe je autorka vodiča ,,Uvod u digitalni marketing", čime je dodatno potvrdila svoj doprinos oblasti.