Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Internet inovacije: vodič za dizajnere

IxDA meetup se vraća u Novu Iskru na Dorćolu!

22 Dec

Datum

Sreda, 22. decembar

Predavač

Nikola Marinković

Vreme

18:30h

Jezik programa

Srpski

Ulaz

Slobodan

O predavanju

Velike promene na internetu su već počele i tempo adaptacije novih tehnologija je najbrži do sada. Web3.0 nam obećava više privatnosti, slobode, nove ekonomske modele i postavlja temelje za imerzivne, slojevite i upotrebljive virtuelne svetove. Blockchain tehnologija, termin koji je sve teže izbeći u svakodnevici, je u osnovi ovih promena. Ključ masovne adaptacije Web3.0 leži u približavanju ovog vrlo tehničkog i često zbunjujućeg noviteta netehničkim korisnicima.

Kako dizajneri mogu da pomognu u ovom procesu, koje sve prilike Web3.0 nudi dizajnerima i koji su to problemi sa kojima se oni suočavaju su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da odgovorimo na ovom iXDa Belgrade meetup-u.

Nikola Marinković, su-osnivač i dizajn direktor u agenciji Forga, je Web3.0 entuzijasta i govoriće o ulozi dizajna u ovoj novoj etapi interneta čiju smo površinu tek zagrebali.

Prisustvo meetup-u u Nova Iskra prostoru na Dorćolu je besplatno, a takođe će biti omogućen i live stream za sve one koji odluče da ostanu kod kuće!

Sve dodatne informacije o organizatoru događaja, IxDA zajednici i prijavi možete pronači na linku!

Predavač

Nikola Marinković

Multidisciplinarni dizajner

Nikola je multidisciplinarni dizajner i istraživač tehnologije sa višegodišnjim iskustvom u frilenserskom i agencijskom radu. Radio je na velikom broju web aplikacija za globalne klijente, kao i na razvijanju interfejsa, dizajn sistema i kreativnih vebsajtova. U svom istraživačkom radu najviše se bavi presekom kulture i tehnologije, kao i transformativnim karekteristikama inovacija po društvo. Od 2019. je suosnivač i dizajn direktor u agenciji Forga, u Beogradu.