Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

The Intersection of Cryptocurrency and Gaming

Nova Iskra predstavlja šesto predavanje u okviru FTW! Gaming Hub-a, ovog meseca u saradnji sa kompanijom GameCredits.

10 May

Datum

Četvrtak, 10. maj

Predavač

Jack Kuveke

Vreme

18h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan

O predavanju

Jack Kuveke, Lead Evangelist u GameCredits kompaniji, će nas upoznati sa kriptovalutama i svim načinima na koje se povezuju sa gejming industrijom.

Industrija igara se približava vrednosti 150 milijardi američkih dolara, a programeri i gejmeri ​​se suočavaju sa arhaičnim problemima. Programeri plaćaju ogromne provizije za distribucijske platforme i prevare na računu, kao i odbijanja naplate, dok se gejmeri bore da monetizuju svoju strast, a mnogi širom sveta nemaju pristup prihvaćenim opcijama plaćanja. Istovremeno, kriptovalute i blokčejn tehnologije doživljavaju eksploziju interesa i razvoja.

U svom predavanju u četvrtak, Jack će objasniti kako ove nove tehnologije imaju priliku da u potpunosti preoblikuju industriju igara za igrače i programere i šta njegova kompanija GameCredits radi kako bi to ostvarila.

Kroz GNation, savez kompanija koji se okupio kako bi uneo inovativnost u industriju igara, GameCredits se bavio razvijanjem GPlay-a, inovativne prodavnice igara koja donosi nove elemente i igračima i developerima, kao i GShare-a koji pretvara vaš računar u izvor prihoda koristeći moć “sharing” ekonomije. Kao kompanija, GameCredits stremi ka stalnim inovacijama, uvek u potrazi za novim tehnološkim rešenjima koja će koristiti za postizanje svojih ciljeva.

GameCredits je blokčejn pionir, kompanija osnovana 2016. godine u Beogradu. Sa širokim portfoliom proizvoda, kompanija trenutno zapošljava oko 150 ljudi.

Prošlog decembra, kreativni hab Nova Iskra, pokrenuo je posebnu programsku liniju posvećenu industriji video igara pod nazivom FTW! Gaming Hub. Svakog meseca do narednog leta očekuju vas zanimljiva i inspirativna predavanja koja će publici i mladim profesionalcima, kao i onima zainteresovanim da zakorače u vode profesionalnog gejminga, približiti različite aspekte ove brzorastuće industrije, koja poslednjih nekoliko godina na našim prostorima doživljava veliku ekspanziju.

Predavač

Jack Kuveke

Jack Kuveke

Blockchain Evangelist

Tokom 2010. godine, Jack je postao opsednut poslom pravljenja gejming servera za gejming industriju. Kroz ovo iskustvo, upoznao se sa njenim problemima i bolnim tačkama. U 2015. godini saznao je za blokčejn tehnologiju i kriptovalute, i proveo nekoliko meseci u istraživanju i investiranju, otkrivši GameCredits početkom 2016. godine. Iskoristivši svoje iskustvo u gejming industriji, Jack je shvatio potencijal kriptovaluta i pridružio se menadžmentu GameCredits-a u oktobru 2016. godine. Od tada je pomogao zajednici da poraste na desetine hiljada članova/investitora širom sveta, i pomogao je rast valute od 0.10 USD do 2,5 USD.