Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Izazovi malih proizvođača hrane u Srbiji

Svoja iskustva o razvoju proizvoda, brenda i prodoru na lokalno i međunarodno tržište podeliće sa publikom predstavnici organizacija: Happy Honey i Šumska tajna.

26 Oct

Datum

Petak, 26. oktobar

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan ulaz

O prezentaciji

U okviru programa Premium Food Design Hub, Nova Iskra pruža podršku odabranim lokalnim proizvođačima prehrambenih proizvoda visoke vrednosti  sa ciljem unapređenja njihovih kapaciteta za učešće na konkurentnom tržištu premijum prehrambenih proizvoda.

Pored serije radionica, ekspertskih i mentorskih sesija sa profesionalcima iz domena strateškog razvoja, analize tržišta, tehnologije proizvodnje i sigurnosti hrane, koje čine srž ovog programa, važan aspekt predstavlja i razmena iskustava sa kolegama, akterima koji u ovom domenu imaju sveža iskustva.

Među njima, izdvajaju se dva brenda, Happy Honey i Šumska tajna kao dva proizvođača u oblasti premium prehrambenih proizvoda koji se odnedavno mogu naći na rafovima prodajnih lanaca ne samo na lokalnom, već i na međunarodnom tržištu.

O svojim iskustvima, kada je u pitanju razvoj brenda, kreiranje promotivnih i investiocionih strategija, kao i izazovima vezanim za izlazak na tržišta van zemlje govoriće Darko Mandić, suosnivač i direktor kompanije Happy Honey, kao i Nikola Stanišić koji je pokrenuo brend Šumska tajna.

Happy Honey su specijalno kreirani proizvodi od sirovog meda sa ukusima kakaa, maline, kajsije, đumbira i šljive, dok Šumska tajna predstvalja seriju proizvoda namaza od šumskih pečuraka koji spadaju u visoko kvalitetnu premium hranu.

Program će, pored prezentacije ova dva brenda, uključiti i razgovor sa gostima kako bi se publika i učesnici Premium Food Haba što bolje upoznali sa elementuma procesa kada je u pitanju razvoj proizvoda i biznisa u ovom domenu.

USAID Projekat za konkurentnu privredu je pokrenuo Premium Food Design Hub kao koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima.

Predavači

Nikola Stanisic

Nikola Stanišić

Osnivač - Šumska Tajna

Osnivač i izvršni direktor kompanije Stanišić BIO koja pod robnom markom Šumska Tajna proizvodi namaze od šumskih pečuraka. Nikola je pre ovoga bio osnivač i vodio NGO "Mladi sa Idejom" koja se bavila širenjem svesti o preduzetništvu mladih kao promocijom programa donacija raznih vrsta na području Novog Sada.

Pored toga bio je aktivan u porodičnoj firmi koja se bavi proizvodnjom voćnih rakija Destilerija Stanišić, u sektoru komercijale.

Edukovao se u domenu e-business-a i marketinga.

Darko Mandic

Darko Mandić

Suosnivač i direktor - Happy Honey

Suosnivač i menadžer kompanije Happy Honey. Već šest godina se bavim razvojem prehrambenih brendova u zemlji i inostranstvu sa fokusom na premijum proizvode. Nastupao na prestižnim sajmovima ANUGA u Kelnu, Fancy Food u Njujorku, Foodex u Tokiju, PLMA u Amsterdamu. Suosnivač i generalni direktor Happy Honey od 2017. godine koji je proglašen od strane PKS za Najbolje iz Srbije 2017. u kategoriji: Najbolje uvođenje startup preduzeća. Happy Honey je i osvajač nagrade SIAL Innovation Selection za 2018. godinu u Parizu i izdvojen u MyRecipes.com online izdanju o hrani magazina Time u Americi.