Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Javni nastup: Slušanje očima i ostale zablude

Praktično predavanje posvećeno prezentacijskim i komunikacijskim veštinama.

26 Mar

Datum

Četvrtak, 26. mart

Predavač

Marko Pavlović

Vreme

17:30h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan

O predavanju

Tema predavanja je vladavanje veštinama javnog nastupa i tehnika kreiranja ključnih poruka u skladu sa postavljenim ciljevima i definisanjem ciljnih javnosti kojima se poruke šalju.

Veštine komunikacije se nalaze u vrhu liste veština koje poslodavci traže i cene kod potencijalnih zaposlenih, a posebno su bitne i u domenu kreativnih industrija i medijskog rada.

Kroz predavanje, Marko će govoriti o najvećim zabludama vezanim za uspešan javni nastup, bilo pred kamerom, publikom ili  investitorom, o alatima koje možemo da razvijemo i koristimo za uspešno komuniciranje, kao i o uspešnim i onim manje uspešnim primerima iz prakse. Da li je biti uspešan javni govornik stvar talenta, fizičkog izgleda ili ličnog uverenja? Istina je mnogo jednostavnija – tehnike javnog nastupa se uče. Pred kojim god se reflektorima budete našli nikada više nećete gledati u objektiv, ili oči onih koji su pred vama na isti način.

Predavač

Marko Pavlović

Novinar

Radi kao televizijski novinar od 1999. godine. Izveštavao je i uređivao za programe TV YU info, TV Pink i TV Avala. Trenutno radi kao producent i novinar na Al Jazeera Balkans i uređuje i vodi magazin Al Jazeera Business gde izveštava o društvenim ekonomskim i privrednim temama. Redovno nastupa kao gostujući predavač na fakultetima u regiji. Diplomirao je pedagogiju na Filozofskom Fakultetu u Beogradu.

Marko je u februaru 2015. godine održao kurs tehnika javnog nastupa na SAE institutu, a takođe je već drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg govornika CEO konferencije.