Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

KidHub organizuje drugi Globalni dečji DIZAJNATON u Nova Iskra Dorćol

Hiljadu dece širom sveta u istom trenutku dizajnira predloge rešenja za bolju planetu.

11 Oct

Datum početka

11/10/2019

7 Nov

Datum završetka

7/11/2019

Predavač

Kid Hub

Trajanje

4 nedelje

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno po prijavi

O čemu se radi?

„Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) ove godine istovremeno se dešava u 40 zemalja, a ove godine će se drugi put održati i u Beogradu, 16. novembra u prostoru Nova Iskra Dorćol (Cara Uroša 18).

Među 1200 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i tridesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti dizajna, ekologije i održivog razvoja i novih tehnologija.

Takmičenje se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona, koja decu širom sveta priprema da dizajniraju budućnost, učeći ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije. Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja eko rešenja.

 

 

 

Designathon Works R je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Kome je namenjeno?

KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon WorksR. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs

Kontakt osoba: Tijana Jovanović Petrović, 064 138 96 16, office@kidhub.rs

—————————————————————————————–

Donator događaja je Svetski fond za prirodu – WWW Adria, a realizuje se u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, Coca Cola Hellenic, Kreativni centar, Dexy Co, Nova Iskra, Centrom za razvoj kulture dečjih prava C31, JCI Beograd i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

https://www.kidhub.rs/

Predavač

Kid Hub

Organizacija posvećena organizaciji programa za decu

KidHub je mesto za realizaciju dečjih ideja. Svoju misiju ostvaruju kroz kreiranje i realizaciju interdisciplinarnih obrazovnih programa  za decu uzrasta od 7 do 18 godina koji integrišu STEAM, dizajn, IT, ekologiju, lični razvoj i preduzetništvo. ​

Pružaju podršku dečjim interesovanjima i razvoju veština kako bi ona uspešno kreirala svet po svojoj meri.