Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Kulturna baština i hrana: perspektiva EU politika

Pozivamo vas da se priključite online konferenciji u okviru projekta Food is Culture, koja će spojiti umetnost, hranu, kulturu i politike!

17 Nov

Datum

Utorak, 17. novembar

Predavač

/

Vreme

11h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

ONLINE

Ulaz

Besplatno uz prijavu

O tribini

U poslednjih 60 godina, na hiljade vrsta žitarica, voća, povrća, hleba, sireva, ali i životinjskih vrsta nestaje sa naših polja i tanjira. U sklopu konferencije, učesnici će imati priliku da istraže online izložbu“Ono što niste znali da postoji. Ugrožena hrana iz celog sveta”, u okviru koje su prikazani i neke od namirnica sadržanih u Riznici ukusa

Panel diskusija će zatim obraditi temu povezanosti između hrane, poljoprivrede i kulturnih politika. “Food is Culture” (Hrana je kultura) politika će ukratko biti predstavljena, kako bi doprinela akcijama EU u očuvanju nematerijalne baštine hrane, zajedno sa konkretnim preporukama kako što bolje uvezati poljoprivredne i kulturne strategije.

Pored predstavnika Evropske komisije i organizacija Europa Nostra i Slow Food, učešće u diskusiji će uzeti i Ivan Manojlović, menadžer međunarodne saradnje Nove Iskre.

Prijave za učešće pronađite na linku!

Projekat Food is Culture sufinansiran je kroz program Evropske Unije Creative Europe, uz doprinos Fondacije CRC, vođen od strane organizacije Slow Food, u partnerstvu sa organizacijama Kinookus, Europa Nostra, Nova Iskra Creative Hub i Transpond AB.