Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

L’atelier U-Zehn

U saradnji sa Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti iz Beograda, Nova Iskra ove nedelje ima zadovoljstvo da predstavi L’atelier U-Zehn, švajcarski kolektiv i platformu za podršku kreativnih profesionalaca i studenata.

6 Nov

Datum

Petak, 6. novembar

Predavač

L’atelier U-Zehn

Vreme

17:30h

Jezik programa

Engleski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Ulaz je slobodan!

O prezentaciji

L’atelier U-Zehn je nastao u novembru 2011. godine i nalazi se u staroj fabrici Suchard čokolade u gradu Neuchâtel u Švajcarskoj. U-Zehn je coworking prostor, koji kroz različitost talenata svojih članova pokreće raznolike projekte, od samoiniciranih umetničkih projekata do komunikacijskog dizajna za raznovrsna kulturna dešavanja u svom gradu i francuskom govornom području Švajcarske. Kroz promociju kulture, umetnosti, dizajna i švajcarskog stvaralašta uopšte, kolektiv takođe deluje i kao platforma, podržavajući profesionalce i studente iz kreativnih sfera interesovanja kroz redovno organizovanje izložbi i radionica.

U-Zehn je takođe i coworking  prostor namenjen kreativcima, koji okuplja grafičke dizajnere, ilustratore, fotografe, video umetnike i programere.

U predavanju naslovljenom L’atelier U-Zehn, osnivači kolektiva – Théophile Glauser i Sébastien Doutaz – će pričati o iskustvu grafičkog dizajna u Švajcarskoj danas, kroz primere autorskih i radova za klijente iz sfera grafičkog dizajna, štampe, video produkcije i fotografije. Takođe, biće prikazana kratka prezentacija postignutih rezultata projekta Le Cabinet SR:CH, nekoliko programa realizovanih kroz saradnju Švajcarkih i srpskih grafičkih dizajnera tokom poslednje tri godine.

 

Le Cabinet SR:CH je švajcarsko-srpski kolektiv osnovan od strane pet grafička dizajnera – Milice Pantelić, Zeljka Lončara, Théophilea Glausera, Sébastiena Doutaza i Coline Jeanneret-Gris. Cilj kolektiva je razmena znanja u sferama dizajna, kao i deljenje iskustava i kultura između dve zemlje. Kroz organizovanje velikog broja radionica, izložbi i akademskih putovanja za studente, kolektiv zauzima aktivnu ulogu u edukaciji budućih grafičkih dizajnera.

Predavač

L atelier U Zehn

L’atelier U-Zehn

Grafički dizajneri

Théophile Glauser (1987.) i Sébastien Doutaz (1984.) su švajcarski grafički dizajneri, bazirani u Neuchâtelu, u Švajcarskoj. Nakon završenih studija grafičkog dizajna na La Chaux-de-Fonds u Lozani i Bernu, 2011. godine zajedno su osnovali L’atelier U-Zehn koji danas ima 10 članova.