Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Od ideje do (komercijalne) fotografije: Lumina Images

Kroz razgovor sa ekipom iz Lumina images, saznaćemo o trendovima u domenu komercijalne fotografije, kao i na koji način se ljubav prema fotografiji može pretvoriti u biznis.

15 Nov

Datum

Četvrtak, 15. novembar

Predavač

Lumina images

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

Slobodan ulaz

O tribini

Drugi u nizu program, u okviru DIY Creative BLKN, predstaviće fotografski kolektiv Lumina Images, koji realizuje ideje i producira, pretežno komercijalne, foto i video sadržaje. Ovaj koleketiv čini grupa prijatelja koji su 2011. godine udružili snage sa idejom da kreiraju studio gde će moći da dele prostor, opremu, znanje i entuzijazam, što je i do danas ostala jedna od njihovih specifičnosti kada je u pitanju proces rada.

Pored toga što kreiraju jedinstveno profesionalno okruženje za razvoj, rad i razmenu ideja, Lumina Images je sa svojim proizvodima prisutna na nekoliko stock agencija. Istovremeno sarađuju i sa raznim klijentima širom sveta, korporacijama, malim biznisima i umetnicima. Smatraju da je njihova najveća prednost to što su uigran tim čiji se članovi ne samo dobro poznaju, već su i prijatelji. Sinergija koja se na ovaj način dobija, bilo da je angažovan ceo tim ili neki njegov deo, čini da se svakom projektu priđe na jedinstven način sa pažnjom koju zaslužuje.

Publika će imati priliku da se upozna sa načinom rada studia Lumina Images, da sazna na koji način biraju teme i lokacije za snimanje, koju vrstu kupaca imaju u vidu kada definišu art direkciju projekata koji su namenjeni za stock platforme, kao i u čemu je razlika kada sarađuju sa velikim korporacijama i malim brendovima. Pored toga, sa članovima kolektiva razgovaraćemo o veštinama i znanjima koja su neophodna da bi se danas mogli baviti profesionalno fotografijom u ovom domenu.

 

 

 

 

 

Kroz interaktivne susrete i razgovore publika će dobiti odgovore na neka od pitanja u vezi sa realnim izazovima sa kojima se susreću kreativci kada kreiraju svoje studije, dizajniraju sveže brendove i osvajaju nova tržišta.

DIY: Creative BLKN je specijalni program saradnje SAE Instituta i Nove Iskre nastao sa idejom promocije regionalnih i lokalnih biznisa iz domena kreativne industrije.

Predavač

lumina images

Lumina images

Photo/video production studio

Lumina Images je grupa ljudi koji zajedno realizuju ideje i produciraju, pretežno komercijalne, foto i video sadržaje. Lumina je osnovana 2011. godine u Beogradu. Studio se specijalizovao za komercijalne lifestyle fotografije, portret, mrtvu prirodu i arhitektonsku fotografiju. Sarađuju sa klijentima širom sveta,  uključujući korporacije, velike i male agencije, male kompanije i umetnike. Trenutno su u procesu otvaranja studija u Bangkoku na Tajlandu.